Eva Štixová převzala stříbrnou plaketu Bohumila Kulhánka

Na letošní kulturní akci Nebe plné padáků se, jako tradičně, předávaly stříbrné plakety Bohumila Kulhánka. Ty uděluje

Cílená propagace v Plzni

Městský obvod Plzeň 3 od června 2008 významným plzeňským osobnostem nebo lidem, kteří podpořili plzeňské počiny či akce. Mezi letošní nominované patřila i předsedkyně Židovské obce Eva Štixová, která se ale nemohla ze zdravotních důvodů zúčastnit slavnostního předání.

„Rozhodli jsme se, že paní Evu Štixovou pozveme k nám na úřad a plaketu jí dodatečně předáme. Snad jsme jí alespoň trochu vynahradili slavnostní okamžik, o který v červnu přišla“, říká Radislav Neubauer, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Předání plakety byli přítomni i místostarostové MO Plzeň 3 Radoslav Škarda a David Procházka. Zástupci centrálního obvodu pak setrvali s paní Štixovou v kratším přátelském rozhovoru.

Eva Štixová se narodila během druhé světové války a první roky svého života strávila v koncentračním táboře v Terezíně. Jako jedna z mála z plzeňské židovské komunity přežila holocaust. V současné době se jako předsedkyně Židovské obce v Plzni zasloužila o rekonstrukci dvou významných plzeňských staveb a těmi jsou Stará synagoga a rovněž Velká synagoga, která je zároveň i jednou z dominant města Plzně a místem, kde se setkává plzeňská kulturní veřejnost.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka