Fakultní nemocnice na Lochotíně zavírá vchod C

V rámci poslední etapy rekonstrukce Centrálního příjmu je od čtvrtka 18. dubna 2019 od 14 hodin uzavřen vchod C ve FN Plzeň-Lochotín.

Cílená propagace v Plzni

Provoz se přesouvá do vchodu B. Uzavření vchodu C  platí pro pacienty, zaměstnance i sanitní dopravu.

Centrální příjem Lochotín zajišťuje péči pro emergency, traumatologii a pacienty interních oborů (interní, neurologické a psychiatrické ambulance), je zde ročně ošetřeno  více jak 42 000 pacientů.

FN Plzeň touto rekonstrukcí realizuje  zcela novou koncepci ošetřování pacientů systémem sálového ošetřování urgentních pacientů. Na jednom místě bude celkem 13 akutních expektačních lůžek (lůžko v nemocnici, na němž se krátkodobě sleduje vývoj pacientova stavu).

Tato prostorová změna umožní důkladné třídění pacientů do zón dle potřeby naléhavosti  a bude zajištěna vyšší prostupnost, díky které se nepotká těžce nemocný pacient s osobou s lehčím poraněním či onemocněním. Dosud fungoval systém, kdy  pacient přicházel  za lékařem, na novém centrálním příjmu  bude přicházet lékař za svým pacientem. 

Jednou z novinek zde bude nové robotické RTG pracoviště, které bude mít unikátní polohovací a zobrazovací možnosti. Rekonstrukce přináší zcela jiné prostorové uspořádání centrálního příjmu, který během krátké doby nabídne zvýšený komfort i zkrácení  čekací doby pro nemocné.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 18.04.2019 14:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka