Fakultní nemocnice převzala výtěžek z rokycanského charitativního běhu

Pohyb je zdravý. Ať jsme mladí nebo starší, pro všechny z nás je pohyb tou aktivitou, která tělu pomáhá a přináší plusové body.

Cílená propagace v Plzni

Parta mladých lidí, milujících pohyb v jakékoli podobě, založila  spolek M&M Beny Company, jehož hlavním cílem  je pořádání a podpora rozvoje volnočasových aktivit pro děti i dospělé. Myšlenka uspořádání charitativního běhu  vznikla prakticky ihned po založení spolku. Přípravy trvaly přibližně 3 měsíce a zakladatelé  M&M Beny Company.cz společně s firmou Borgers uspořádali běh, za jehož organizaci by se nemusel stydět ani profesionální organizátor soutěží.

V neděli 14. května 2017 se v areálu fotbalového stadionu v Rokycanech uskutečnil první ročník charitativního běhu.  Marta Párová za společnost Borgers i M&M Beny Company sdělila: „Běžci, kteří běželi  za M&M Beny Company  a firmu Borgers vyběhali pro   FN Plzeň hmotný dar, mechanický dětský polohovací vozík v hodnotě 11.100,- Kč a dětské chodítko       v hodnotě 9.430,- Kč, vše  bude věnováno malým pacientům  dětské ortopedie. Další částka z tohoto běhu, ve výši 14 014 korun, půjde na konto  Kliniky pneumologie a ftizeologie. Celý projekt přišlo podpořit celkem 114 běžců, kteří uběhli více než 620 km.  Atmosféra  závodu byla skvělá,  přišly  děti,  dospělí I starší ročníky.“

Ředitel FN Plzeň Václav  Šimánek, který osobním startem podpořil tento charitativní běh, dodává: „Je skvělé, když se spojí neziskový sektor s tím soukromým a uspořádají skvělou akci, jejíž výtěžek přispěje k léčbě těch nejmenších. Blíží se období prázdnin a oddělení dětské ortopedie bude ošetřovat výrazně větší počet dětských úrazů. Každý rok je to podobné. Děti se radují z prázdnin, jsou méně opatrné a nástrahy úrazů jsou mnohem častější. Děkujeme  organizátorům i běžcům, opravdu jsme si běh všichni užili.“

Firma BORGERS CS je součástí německé BORGERS Group čítající 23 výrobních závodů v Evropě, Číně a USA. Je významným dodavatelem  světových automobilek a dodává  netkané textilie a výlisky z převážně recyklovaných materiálů, jež se využívají v interiérech automobilů či v  zavazadlovém prostoru.
 



Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 18.06.2017 07:12



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka