Fakultní nemocnice ukazuje minulost i budoucnost

Od 1. května 2019 se může veřejnost vypravit se do historie, současnosti i budoucnosti lochotínského areálu.

Jarní servisní akce AUTO CB

U příležitosti 40.výročí počátku výstavby FN Lochotín připravila nemocnice  pro své návštěvníky výstavu, která se věnuje uplynulým čtyřiceti letům.

Výstava je pojata chronologicky, panely  postupují od minulosti k současnosti. Zároveň popisují  historii plzeňských lazaretů a špitálů, která sahá až do let, kdy bylo založeno královské město Plzeň. O výstavbě nové „fakultky“ se začalo mluvit již v poválečných letech.

První panely provádí etapovou výstavbou lochotínské nemocnice pomocí atraktivních dobových návrhů, nákresů a generelů. Nechybí příběhy zaměstnanců, kteří svůj život s FN spojili před mnoha lety a zajímavým zpestřením jsou statistické údaje, které  dokonale dokreslují  vývoj nejen naší nemocnice, ale také společnosti. V závěru výstavy představujeme současnost a zároveň vize do budoucna Fakultní nemocnice na Lochotíně.  Devět oboustranných výstavních panelů  přináší přehled  40 let  rozvoje lochotínského areálu, kde zdravotníci poskytují péči nejvyšší úrovně. Putovní výstava bude k dispozici na několika místech v borském i lochotínském areálu.

Současné umístění výstavních panelů - FN Plzeň - Lochotín. vchod B, 2.NP.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 08.05.2019 14:10



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka