Fakuta designu a umění otevírá ve čtvrtek dveře

Ve čtvrtek 1. listopadu 2018 se od 10 do 15 hodin uskuteční Den otevřených dveří Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni (SUTNARKA).

Cílená propagace v Plzni

Pro zájemce o umění a uchazeče o studium na SUTNARCE je připraven bohatý program. Návštěvníci si budou moci prohlédnout unikátní budovu školy, artotéku mimořádných děl pedagogů školy, jednotlivé ateliéry, špičkově vybavené dílny, novou unikátní clay-modellingovou dílnu pro modelování karosérií aut nebo v Čechách jedno z nejmodernějších a největších filmových a trikových studií Multilab.

Uchazeči o studium se setkají s vedoucími a pedagogy jednotlivých ateliérů, zdarma zkonzultují své domácí práce a dozvědí se, jaké práce vybrat do svého portfolia. Pobaví se se stávajícími studenty a seznámí se s projekty, na nichž během akademického roku ateliéry pracují.

 Od 12 a následně od 14 hodin budou návštěvníkům a uchazečům prezentovány informace o filosofii a směřování školy a o tom, jak si podat přihlášku a kde přitom hledat pomocnou ruku.

Nově Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara otevírá v akad. roce 2019/2020 ateliér Animovaná a interaktivní tvorba II., Mediální a didaktická ilustrace II. a Produktový design II. 

 Ateliér Animovaná a interaktivní tvorba II. povede Lukáš Fišárek, zakladatel skvělého studia Oficina, které za svoji tvorbu získalo řadu cen např. v rámci Czech Grand Design. Na svém kontě má i Českého lva za plakát k filmu Po strništi bos. Tím, čím byl pro 20. století grafický design, je pro 21. století design interaktivní. Různé podoby interaktivity se již etablovaly jako stylutvorná a homogenní součást práce grafického designéra. Pomocí nejrůznějších nástrojů je tento obor schopen rozšířit hranice budování vizuálních identit i přinést designérovi daleko širší kreativní potenciál. Ateliér se zaměří na různé dynamické podoby interaktivního designu od Motion přes web až po mobilní aplikace nebo herní design.

 Ateliér Mediální a didaktické ilustrace II. povede Václav Šlajch. Budoucnost ilustrace je ve virtuálním prostoru. Ilustrátoři budují rozšířenou realitu (augmented reality), podílejí se na tvorbě herního prostředí, nebo spolupracují v produkčních týmech při výrobě animovaných filmů nebo digitálních komiksů. V tomto ateliéru studenti tvoří jak klasickým, tak současným způsobem. Ateliér se vyděluje z původní Mediální a didaktické ilustrace, kterou dále povede mimořádná osobnost evropské a světové ilustrace Renáta Fučíková.

 Ateliér Produktový design II. povede Jan Korabečný, který působil řadu let v prestižních evropských automobilkách např. v Porsche. Jeho studenti se budou zabývat klasickým produktovým designem s přesahem a prohloubením směrem k modelérským činnostem. Budou využívat unikátní moderní studio pro clay modelling s CNC frézou a 3D tiskem. Budou navrhovat a vytvářet klasické i virtuálních 3D modely produktů s ohledem na propojení elegance a funkce.

 Jako již každoročně je termín podání přihlášek do bakalářského studia pro akad. rok 2019/2020 stanoven na 30. listopad 2018.
 Novinkou v letošním roce je distanční forma první části přijímacího řízení. Do 30. listopadu včetně uloží uchazeči na doméně https://domaciprace.fdu.zcu.cz/ elektronické portfolio domácích prací. Mohou tak snadno prezentovat to nejlepší ze své tvorby. Včetně děl, která jsou jen obtížně transportovatelná. Další výhodou je, že uchazeči nemusí své portfolio dělit mezi několik škol.

 Ve druhém kole je hodnoceno fyzicky donesené portfolio domácích prací a výtvarné úkoly řešené během tří dnů na fakultě. Domácí práce uchazeče tak mohou být pečlivěji zhodnoceny a konfrontovány s jeho na místě realizovanou tvorbou. Obě části přijímacího řízení jsou hodnoceny komisionálně. Výsledkem je konsensus expertního týmu, nikoliv subjektivní posouzení jednotlivce.
 Všechny potřebné informace o přijímacím řízení naleznete na stránkách fakulty https://fdu.zcu.cz v sekci sekce uchazeč/informace k přijímacímu řízení v dokumentu Podmínky přijímacího řízení do bakalářského studia pro akademický rok 2019/2020.

Termín:   1. listopadu 2018 od 10 - 15 hod.
Místo konání:   Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni, Univerzitní 28, Plzeň

 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka