Fanoušek zkolaboval a zemřel cestou z fotbalu, další přímo na stadionu

Strážníci, kolemjdoucí a policisté sváděli ve čtvrtek večer boj o život 77letého Plzeňana, který se vracel domů se svým vnukem z fotbalového utkání Viktorie s Partizanem Bělehrad. Ve Veleslavínově ulici upadl a ztratil vědomí.

Cílená propagace v Plzni

Jako z prvních složek byla na místě hlídka městské policie. Strážník urychleně vystřídal muže provádějícího resuscitaci, společně se poté střídali v oživování staršího muže s policisty a záchranáři, jež na místo dorazili. Bohužel veškerá snaha o záchranu byla marná, lékař po dlouhotrvající resuscitaci nakonec musel konstatovat exitus.

Nebyla to bohužel jediná tragédie při vítězném a postupovém zápase Viktorie. I přes rychlou lékařskou pomoc zemřel jednasedmdesátiletý fanoušek přímo na stadionu. Fanouška Stanislava postihla v průběhu prvního poločasu náhlá zástava oběhu. „Během každého zápasu je na stadionu vždy přítomná záchranná služba i lékaři, takže pomoc byla přivolána velmi rychle. Nejprve se o resuscitaci pokusili přítomní městští strážníci, následně i lékaři. Přes veškerou snahu se však bohužel nepodařilo muže zachránit,“ řekl mluvčí klubu Václav Hanzlík. „Je to velmi smutná událost, která nás všechny zasáhla. Samotní hráči se o všem dozvěděli bezprostředně po konci utkání a v kabině měli hned jasno – vítězství i následný postup věnují památce zesnulému fanouškovi,“ dodal. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka