Favority Velké ceny města Plzně v plavání jsou Benešová a Čermák

V sobotu 7. října 2017 se v bazénu SK Radbuzy Plzeň v Kozinově ulici uskuteční již 39. ročník tradičních plaveckých závodů pod názvem Velká cena města Plzně.

Cílená propagace v Plzni

Hlavní disciplínou je 1 500 metrů volný způsob, kde rekord o hodnotě 16:48,6 v kategorii žen zaplavala v roce 1994 Petra Passerová z USK Praha. Přihlášené závodnice jsou svými časy hluboko pod tímto časem, a tak lze předpokládat, že vousatý rekord bude odolávat dál.

Za další obhajobou vítězství do Plzně opět přijede závodit Alena Benešová (USK Praha, 1998). Vedle ní ve 4. lajně poplave Julie Pleskotová (Bohemians Praha =Boh, 2002). O medaili bude chtít bojovat i Michaela Ulipová, které bude patři plavecký koridor číslo 2 (SlPl, 1997). Téměř stejný čas má přihlášený její oddílová kolegyně, Petra Hauerová, která poplave v páté dráze. Šestici doplní také plavkyně Slávie Plzeň Adéla Štěrbová a Pavlína Soukupová.

Ze stejného klubu jako je Passerová je i plavec Jan Micka (1995), který je držitelem rekordu z loňska (15:18,82) a pro letošní rok se ze závodů omluvil. Favoritem by měl být domácí úspěšný plavec Václav Čermák (2000). Konkurentem mu po jeho levici bude Tomáš Kozubek (Boh, 1998). Na stupních vítězů by mohl i být druhý z plavců SK Radbuza, Vladislav Veliký (2002), který poplave v dráze číslo dvě nebo v páté Robert Borovanský (SlPl, 2001). Finálovou rozplavbu doplní na vnějších drahách Tomáš Chocholatý (SlPl, 2004) a Adam Karnold (SlPl, 2001).

Veliké poděkování organizátorů patří především Statutárnímu městu Plzeň a jeho Městskému obvodu Plzeň 3, který věnoval pro vítěze hlavního závodu putovní poháry jeho starosty.

Doplňkovými distancemi jsou stovky motýlek, znak, prsa a volný způsob. Jen pro žactvo je připraven polohový závod dlouhý 400 metrů. Celkem se představí na startu více než dvě stovky plavkyň a plavců z 15 klubů včetně domácí Radbuzy.

"Širokou veřejnost srdečně zveme na tradiční plaveckou akci, na které bude k vidění mnoho zajímavých soubojů, avšak pro volné plavání bude bazén po celý den uzavřen. První startovní povel zazní ráno v osm hodin," říká Luboš Ibrmajer z Radbuzy.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka