Febiofest přijíždí od středy do Plzně

Po velmi úspěšné pražské části festivalu vyráží Febiofest do regionů a po Českých Budějovicích a Hradci Králové je další zastávkou Plzeň.

Jarní servisní akce AUTO CB

Diváci si mohou už od středy v Kině Beseda užít široký výběr snímků z programové nabídky festivalu.

Ve středu 28. března v 17:00 proběhne zahájení Regionálních ozvěn Febiofestu projekcí nového českého filmu o přírodě Planeta Česko režiséra Mariána Poláka. Dokumentární snímek světového formátu objevuje nevšední detaily přírody „za humny“ a komentář k němu namluvil herec Kryštof Hádek.

V 19:15 je potom na programu politický thriller inspirovaný událostmi z roku 1976, kdy bylo uneseno letadlo na cestě z Tel Avivu do Paříže, s názvem Operace Entebbe. Snímek natočil José Padilha, autor seriálu Narcos, a je uváděn v sekci Noční cirkus.

Ve čtvrtek 29. března nabídne sekce Central Park hned dva snímky. Krásný únik režiséra Paola Vitziho s Helen Mirren a Donaldem Sutherlandem v hlavních rolích. Stárnoucí manželé se vydávají na poslední cestu napříč USA. Ona umírá na rakovnu, on má Alzheimerovu nemoc, ale ani jeden nechce zemřít připojený na přístrojích. Hořkosladká road movie má v tuto chvíli na csfd.cz 83%.
Projekce v 19:15 nabídne film režiséra Paula McGuigana Hvězdy neumírají v Liverpoolu. Životopisné drama o stárnoucí hollywoodské femme fatale a mladém nadějném herci a jejich nekonvečním vztahu byl natočen podle memoárů Petera Turnera.

V pátek 30. března se mohou diváci těšit na snímek Foxtrot režiséra Samuela Maoze. Drama o zkušenostech mladých vojáků vzbudilo díky protiválečnému vyznění v Izraeli silnou kontroverzi. Vypráví příběh jednoho z vojáků ve chvíli, kdy se jeho rodiče dozvědí o jeho smrti. Na csfd.cz má snímek 83%.

Vstupenky na projekce v ceně 99 Kč jsou v prodeji na www.mestanska-beseda.cz, v Předprodeji vstupenek na náměstí Republiky 41 nebo přímo v Měšťanské besedě.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 27.03.2018 17:07



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka