Fence Sindy se v útulku narodila štěňata

V Útulku pro zvířata v nouzi mají nové přírůstky. Fence křížence staforda Sindy, která se do útulku dostala společně s křížencem stafordem Anakinem, se narodila štěňata.

Cílená propagace v Plzni

Osud zrovna oběma moc nepřál. Se svým pánem žili zpočátku v bytě na Denisově nábřeží. V září ale z něho muž dostal soudní výpověď, neboť neplatil nájem. Bez souhlasu majitele bytového domu pak i se zvířaty pobýval cca 3 dny v uzamčeném bytě. Venčit je prý chodil údajně jen ve večerních hodinách, aby nebyl nikým v nemovitosti viděn.  Vše se provalilo, když na městskou policii zavolal správce domu, který měl podezření, že se muž odstěhoval a v bytě zanechal obě zvířata bez potravy, vody a nikdo je nevenčí. Jelikož bylo zjištěno, že fenka ani pes nejsou řádně dle městské vyhlášky označeni identifikačním čipem, byla celá záležitost předána správnímu orgánu.

Po vystěhování našli všichni, jak se ukázalo, společné útočiště v lesním porostu v provizorním přístřešku se stanem. 4. října místo kontrolovali na základě oznámení strážníci a v lese nalezli přivázanou samotnou fenku a psa. Následně poté zastihli v místě jejich třicetiletého majitele. Dušoval se, že je ve složité životní situaci, kterou se snaží řešit a zvířata nechává samotné jen po dobu, kdy je v zaměstnání.

Uplynulo pár měsíců a strážníci se s oběma psy znovu setkali.  Na linku městské policie zavolala ve středu 28. března ráno žena, která je nalezla samotné volně pobíhat v ulici K Cihelnám.  Šestiletá fenka Sindy byla v posledním stádiu březosti. Původního majitele se nezdařilo vůbec kontaktovat, telefon nebral.
 Týden na to porodila fenka štěňata. Osm štěňat stráví ještě několik týdnů v teple a v bezpečí karantény. Čeká je nezbytné očkování a odčervení a až povyrostou, budou nabídnuta případným zájemcům k adopci.

foto: mp plzeň


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 05.04.2018 10:44



0 (2)
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka