Festival hereckých kapel představí známé tváře v rolích muzikantů

Divadelní léto pod plzeňským nebem se letos rozloučí novinkou – Festivalem hereckých kapel, který v sobotu 28. 7. přivede na jeviště v Proluce herce a jejich kapely.

Cílená propagace v Plzni

Od 14 hodin budou divákům hrát a zpívat Petr Konáš, Andrea Mohylová, Vilém Dubnička, Viktor Limr, Radek Valenta a další. Festival hereckých kapel potrvá v Proluce do 22 hodin, pak bude následovat afterparty v Café Papírna. Cena vstupenky je 200 korun.

„Uspořádat Festival hereckých kapel byl už dlouho můj sen. Pro letošní ročník jsme se rozhodli co nejvíce spojit herecké osobnosti, působící v kapelách, s Divadelním létem. Většina herců pod plzeňským nebem přímo hrála nebo je s ním nějak spřízněna. Ty ostatní doplňují dramaturgickou pestrost festivalového dne,“ říká umělecký ředitel Divadelního léta Vilém Dubnička, který bude Festival hereckých kapel spolu s Viktorem Limrem moderovat. Autorská dvojice Dubnička – Lahoda, hrající výhradně vlastní písničky pro dospělé i děti, také celý festival ve 14 hodin zahájí. Zdeňka Lahodu znají diváci Divadelního léta z inscenací Revizor a Lhář.

Na jevišti je zhruba v 15 hodin vystřídá Projekt Genius noci s poutavými komorními skladbami na texty nesmrtelného básníka Charlese Bukowského. Členem je mimo jiné Radek Valenta, který si zahrál už v Revizorovi a také v inscenaci Marná lásky snaha.

O hodinu později se představí Orchestr posledního dne. Jeho frontman Petr Vodička sice zatím s Divadelním létem nespolupracoval. S plzeňskou kulturní scénou je ale v kontaktu.

Další na programu je Pawlowski, čistě divadelní kapela, která vznikla v činohře DJKT v Plzni. Jejími členy jsou mimo jiné Andrea Mohylová – Roxana z letošní inscenace Cyrano, Marek Mikulášek, který rovněž účinkoval v Cyranovi, nebo Petr Konáš - d´Artagnan ze Třech mušketýrů.

Přibližně v 18:20 jeviště rozezní krásný hlas a zvuk kytary Báry Valentové, herečky známé z televizních seriálů i divadelních prken.

Báru Valentovou vystřídá uskupení Furt rovně, ve kterém se na jeviště vrátí opět Marek Mikulášek. Spolu s Petrem Konášem staví svůj hudební směr na kořenech českého undergroundu, šansonu, rocku a blues. Nebrání se vlivům jazzu i vážné hudby.
Festivalové dění v Proluce vyvrcholí kapelou Homer Street, kterou přiveze její basák Viktor Limr. Viktor Limr stál u zrodu Divadelního léta, v Proluce si v roce 2008 zahrál titulní roli Dona Juana. Se svým kolegou z kapely Radkem Valentou hrál i ve Třech mušketýrech.
Ve 22:30 začíná program v Papírně, o který se postará dvoučlenná kapela Matka. Mlha ze severu. Kámen z Prahy. Jan Nedbal je jedním z nejmladších členů činohry DJKT.

Vstupenky na Festival hereckých kapel jsou k dostání prostřednictvím sítě GoOut (www.goout.cz), v prodejně DEPO2015, Presslova 14, a také v den festivalu na místě v Proluce.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka