Festival hudbou i slovem v sobotu v Plzni připomene, že svoboda znovu potřebuje zastání

V sobotu 14. října 2017 se na statku Černá ovce v Plzni na Roudné bude konat Festival pro svobodu, který organizuje skupina Prohnutí.

Cílená propagace v Plzni

 “Rádi bychom před parlamentními volbami připomněli, že svoboda není trvalý stav, ale potřebuje každodenní zastání,” říká o důvodech konání festivalu jeden z organizátorů akce Elva Frouz. Na festivalu vystoupí hudební skupiny Annešanté, Mr. Z, Blue zebra 3, Trabandita, Pletivo. Pestrobarevná festivalová koláž bude tvořena i divadelním představením hry Dolfíček a Vlasta v podání divadla Tyan a četbou vybraných literárních ukázek. Festival nabídne široký svobodný prostor ke sdílení názorů a postojů veřejnosti. Součástí festivalu bude i prezentace spolků, které se v Plzni a jejím okolí různým způsobem pečují o zlepšení kvality života.

Organizátoři festivalu by rádi v předvolebním období upozornili na důležitost hodnot svobody a demokracie. “Svoboda vyžaduje odpovědnost a empatii, pokud já chci být svobodný, musím respektovat a vnímat, že svobodní chtějí být i jiní lidé a naše soužití znamená, že budeme v dialogu a rozhovoru, že nebudeme v souboji a útlaku. Když se svobodě zavřou dveře a přistřihnou křídla, kvalita života člověka se výrazně změní. Nechtěl bych, abychom po těchto volbách měli dveře zavřené a křídla přistřižená. O svobodu se musí dennodenně pečovat, jelikož svoboda může velmi snadno vymizet z našich životů,” objasňuje motivace konání Festivalu pro svobodu další z jeho organizátorů Roman Černík.

 Festival pro svobodu začíná v 15:00, konec festivalové kulturní mozaiky je plánován na 21:30.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
13.10.2017 14:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka