Festival Jazz bez hranic vyvrcholí swingovým galakoncertem

Největší jazzová akce na západě Čech, JAZZ BEZ HRANIC, se blíží ke svému vrcholu. V sobotu 29. října přivítá ve Velkém divadle australskou swingovou hvězdu, zpěvačku a klavíristku Sarah McKenzie.

Cílená propagace v Plzni

„Sarah McKenzie je nejen krásná mladá žena, ale především nesmírně talentovaná zpěvačka a klavíristka, která stylem a elegancí připomíná Dianu Krall. Je nositelkou těch nejprestižnějších australských ocenění, včetně ceny ARIA, což je australská obdoba Grammy,“ říká o ní producent festivalu Ivan Slabý a dodává, že Sarah McKenzie byla už hvězdou řady mezinárodních festivalů a k jejím světovým úspěchům bezesporu patří i loňské vystoupení s Charlesem Aznavourem v Royal Albert Hall. Poslední album We Could Be Lovers, které Sarah McKenzie představí na koncertě v Plzni, vyhrálo již cenu nejlepšího australského vokálního alba Bell Award.  

V první části plzeňského galakoncertu na jevišti Velkého divadla zahraje Kryštof Marek Orchestra. Zazní dirigentova orchestrální kompozice Sinael Jazz Symphony. Kryštof marek působil jako dirigent v Divadle J. K. Tyla, je autorem hudby k jazzové operetě Kristian II a blízkým tvůrčím spolupracovníkem Antonína Procházky. 

Vstupenky na galakoncert jsou v předprodeji na Plzeňské vstupence a v obvyklých předprodejích. Po celý poslední říjnový týden navíc zve restaurace PI.JEZ.PI na již tradiční Týden neworleánské kuchyně.

Galakoncertem však nabídka letošního ročníku JAZZU BEZ HRANIC nekončí. Hned 1. listopadu se v Anděl Music Clubu koná další z řady pravidelných jazzových večerů. Tentokrát tu vystoupí zajímavé mezinárodní uskupení, jež si říká East European 5-tet a je složené z předních jazzmanů české a slovenské scény. Publikum se může těšit na Rosťu Fraše, Miroslava Hloucala, Luboše Šrámka, Josefa Fečo a světově uznávaného bubeníka Vladimira Kostadinovice. 

Čtvrtého a pátého listopadu pak proběhne workshop sborového zpěvu nazvaný Zpívejme společně aneb Sbor trochu jinak. V Domě hudby jej povede pendlující čecho-američanka Mirka Novak. Workshop je určen všem, kdo rádi zpívají: jednotlivcům i sborům všech druhů a kategorií. 

V dalších týdnech zve JAZZ BEZ HRANIC  ještě třeba na tradiční jazzové a kytarové dílny, workshop Hammond varhany nebo na vánoční swingovou tančírnu s kapelou AppenDixie. A 28. února přiveze do Plzně slavného amerického saxofonistu Kennyho Garreta, spoluhráče Milese Daviese a držitele Grammy Award.

foto: sarahmckenzie.info


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka