Festival na nebílovském zámku přivítá o víkendu Tara Fuki

Na zámku v Nebílovech odstartoval první ročník multižánrového hudebního festivalu ANIMA MUSIC, který se svou dramaturgií řadí mezi unikátní kulturní projekty v plzeňském kraji.

Cílená propagace v Plzni

Čtyři letní koncerty slibují vášně, emoce a krásné ženy. V prostorách barokního zámku zazní šansony, tango nuevo, flamenco i duo zpívajících violoncellistek Tara Fuki.

Duchovními otci festivalu ANIMA MUSIC jsou milovníci a znalci hudby - „čajovník“ a básník Ivo Hucl a kastelán nebílovského zámku Milan Fiala.  
„Snažíme se už léta nabízet návštěvníkům a posluchačům trochu jinou kulturu, než na jakou jsou z našich hradů a zámků zvyklí. Vedle historicky poučené interpretace barokní a klasicistní hudby nebo dvaceti let výstav špičkových výtvarníků, jsou to právě koncerty ne úplně mainstreamové“, vysvětluje dramaturgii festivalu kastelán zámku Milan Fiala a dodává: „Rádi bychom, aby se festival zapsal mezi tradiční akce a našel si své stálé příznivce“.

V sobotu 15. července festival zahájil španělská tanečnice flamneca Virginie Delgado s projektem Azahar. O týden později, 23. července, taneční sál nebílovského zámku hostí Dorotu Barovou a Andreu Konstankiewiczovou - duo zpívajících violoncellistek Tara Fuki, které slaví úspěchy i v zahraničí. Koncert sestavený z autorského výběru jejich nejlepších písní slibuje nevšední zážitek v intimní atmosféře výjimečného kulturního prostoru.

Náladu sladké Francie v posluchačích vyvolají předposlední červencový den (30. 7.) šansony v podání herečky a zpěvačky Chantal Poullain, která vstoupila do povědomí českého publika už v 80. letech, kdy po boku svého tehdejšího manžela herce Bolka Polívky zazářila v legendárním představení Šašek a královna. 

„Šansony v podání Chantal - to je hluboko posazený hlas plný melancholie a životní vášně, lahodná francouzština, jazzem okořeněná kapela pod vedením Štěpána Markoviče“, popisuje kastelán Fiala.
Chantal Poullain se autorsky podílela i na několika textech a celý koncert doprovází v češtině.

Nekonvenční hudební myšlení, vynalézavé improvizace i hráčskou virtuozitu předvede 13. srpna skupina Quintessence, kterou v roce 2012 v Bruselu založili absolventi zdejších hudebních škol a v současnosti ji tvoří pět hudebníků. Charakteristickým znakem Quitessence je odvaha, s níž tradičně vzdělaní hudebníci začali experimentovat s žánry jako je nové tango, jazz nebo klasická hudba 20. století. Jejich první vystoupení v České republice slibuje nevšední posluchačský zážitek.

Všechny koncerty začínají v 19:30 hodin. Vstupné se pohybuje od 190,- Kč do 380,- Kč dle koncertu.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka