Náplavka k světu od pátku znovu v plném proudu! Začíná festivalem minipivovarů

Náplavka k světu zakotví v sezóně 2017 po proudu dál. Od 26. května do začátku prázdnin se organizátoři těší na veřejnost v nové lokalitě.

Cílená propagace v Plzni

 A to na levém břehu řeky Mže u Rooseveltova mostu na Roudné!

"V uplynulých letech jsme plzeňskou náplavku na pár týdnů proměnili v místo pro nejrůznější volnočasové aktivity a také se zde pořádala řada akcí. V letošním roce plánujeme opět navázat na úspěšný a vyzkoušený program, který se setkal s pozitivním ohlasem u široké veřejnosti," říká za pořadatele Sara Al-Wahaishi. Festival se koná za finanční podpory statutárního města Plzeň.

Letošní ročník festivalu, který oslavuje fenomén řek v centru města, posouvá po proudu nejen svoji lokalitu, ale částečně i svůj název. Jako pátý jubilejní ročník připluje Náplavka k světu na levý břeh řeky Mže mezi Rooseveltův most a červenou pěší lávku. Změna prostředí a plánovaná revitalizace původní lokality festivalu na Anglickém nábřeží je důkazem snahy pořadatelů oblíbeného letního festivalu o celkové uchopení koncepce plzeňských řek v centru města a studie jejich využitelnosti. ,,Abychom přilákali do nové lokality opět své příznivce, je důležité mít kvalitní program, přestože v rámci naší snahy o zvýšení povědomí o plzeňských Náplavkách to není stěžejní záležitostí. Letos jsme se však rozhodli zaměřit se více na sportovní využití tohoto úseku a také poskytnout servis rodičům, kteří na Náplavku zavítají se svými dětmi. Chybět však nebudou ani pravidelné tančírny nebo koncerty,” říká koordinátorka festivalu Ing. arch. Hana Boříková.

Festival Náplavka k světu zahajuje svůj program ve 14:00 v pátek 26. května, kdy hostí festival Brewstock - festival řemeslných minipivovarů s jednoznačně velmi kvalitní účastí nejen českých, ale i zahraničních hvězd v oboru. Posláním tohoto festivalu je šíření pivní osvěty a představení nekonečné rozmanitosti pivních stylů. Osobně se zúčastní 9 z 10 nejlépe hodnocených pivovarů v ČR a dvě desítky dalších, včetně několika zahraničních hostů. Třicet řemeslných pivovarů = přes sto padesát různých piv, k ochutnání toho tedy bude více než dost i na dva dny. O hudební doprovod se během pátečního večera postará jazzové uskupení Body band od 17 h a funková kapela Coffeebreak od 19 h. Program pokračuje i v sobotu od 12 h, kdy budou během dne probíhat besedy se sládky vybraných pivovarů. Pivo bude opět čepována výhradně do sklenic (vratná záloha 100 Kč nebo vlastní sklenice) s možností degustační porce 0,1l. Vstup na festival je zdarma.

Těšit se můžete i na vystoupení v rámci festivalu Tanec Praha a kromě tradičních čtvrtečních tančíren a pátečních koncertů je připravena pestrá nabídku pro každého.

Náplavka není až do začátku července jen o bohatém kulturním programu, ale také o kultivaci prostoru. Od 29. května do 31. května tak proběhne na levém břehu Mže workshop Mobiliář pro Náplavku! od City Upgrade Architekti. Jeho cílem bude zpřístupnění břehu instalací schodů, vytvořením laviček a mola. Tato akce je pořádaná pod záštitou Landscape festivalu Plzeň 2017, který proběhne od 19. května do 30. září. Pro pohodlný pohyb se v roce 2014 podařilo získat prostředky na stavbu speciálního chodníčku z mobilních desek od firmy Replast. Na náplavku umisťují pořadatelé i lehátka, posezení, odpadkové koše a hygienické zázemí.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 25.05.2017 17:05



5 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka