Festival polévky zahájí v neděli 6. ročník Živé ulice, provoní areál pivovaru

Festival polévky se v Plzni bude konat už posedmé. Jarní edice se stane předzvěstí multižánrového festivalu Živá ulice, který už tradičně oživí centrum města v letních měsících.

Cílená propagace v Plzni

Poprvé se ale 40 litrové kotle plné polévek budou vařit v areálu Plzeňského Prazdroje. V neděli 14. května budete moct ochutnat téměř dvacítku druhů polévek a rozhodnout, která je ta nejlepší.

„Květen je lásky čas a ta přece prochází žaludkem,“ říkají k jarní edici organizátoři festivalu. Jako tradičně se na festivalu představí především plzeňské restaurace a bistra. Návštěvníci budou moct ochutnat asijskou exotiku, italské speciality, rybí polévky i českou klasiku. Na své si přijdou také vegetariáni. Festival se uskuteční 14. května od 12.00 do 18.00 hodin nově v areálu Plzeňského Prazdroje.

„Festival polévky jsme poprvé z náměstí Republiky přesunuli do areálu pivovaru. Každý ročník se chceme posouvat a nabídnout návštěvníkům nový zážitek. Co do velikosti a počtu druhů polévek jsme na hranici festivalových možností, a tak jsme se rozhodli pro spojení s novým prostorem. Místo, kde se vaří nejslavnější tekutý chléb na světě, nám přišlo ideální,“ říká Matěj Halaš, jeden z organizátorů festivalu.

Téměř 20 druhů polévek v podání stálic i nováčků festivalu, tak bude vypadat jarní edice. Tradičně budete moct ochutnávat od několikanásobných vítězů – restaurace Šach Mat a El Cid, který má připravený dva druhy polévek. Chybět nebudou ani polévkárna Supa Supa, Fresh bistro Kantýna či bistro Satyr. „Každý prodejce bude mít jiný druh polévky. Dohlížíme na pestrost nabídky, a tak se žádná z polévek neopakuje. K ochutnání budou asijské speciality, ruský boršč nebo rybí polévky ze sumce a lososa. Nezapomínáme ale ani na českou klasiku,“ dodává k výběru Matěj Halaš.

Všechny polévky jsou soutěžní, a tak můžete v neděli 14. května od 12.00 do 18.00 hodin hlasovat o tu nejlepší.

Festival polévky je předzvěstí multižánrového festivalu Živá ulice, který se bude letos v centru Plzně konat už pošesté. Jako obvykle bude festival rozdělen do několika bloků: červenec nabídne především pouliční divadlo. V srpnu vyroste na náměstí Republiky a jeho okolí několik hudebních scén a scéna pro děti. Chybět nebudou dny autorské módy a designu Plzeň Fashion Days nebo food festival národnostních menšin Babylon na Plotně. Více informací najdete na www.zivaulice.eu

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka