Festival Regionálních potravin ukáže v pátek česko-bavorskou kuchařskou show

Na nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj se v pátek 25. května 2018 uskuteční již 8. ročník Festivalu Regionálních potravin Plzeňského kraje.

Cílená propagace v Plzni

Novinkou letošního ročníku je prezentace bavorských potravin a také kuchařská show, kde budou na jedné straně vařit zástupci Dolního Bavorska na straně druhé zástupci Plzeňského kraje. Chybět nebude tradiční farmářský trh s nejlepšími regionálními potravinami, ochutnávky ani doprovodný kulturní program.

Plzeňský kraj dlouhodobě podporuje místní výrobce kvalitních regionálních potravin a Festival Regionálních potravin Plzeňského kraje je skvělou příležitostí tyto potraviny ochutnat, nakoupit a k tomu se i pobavit. Na festivalu se budou kromě prodejců z Plzeňského kraje prezentovat také zástupci Evropského regionu Dunaj-Vltava, konkrétně se můžete těšit na stánky z Horní Falce, Dolního Bavorska, Jihočeského kraje a Kraje Vysočina.

Součástí programu je projekt "Regionální potraviny bez hranic", který je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014-2020. Návštěvníci tak budou mít možnost poznat a ochutnat, jaké regionální potraviny nabízí výrobci z bavorských okresů Regen a Cham.

Aby hosté z festivalu neodešli jen s nakoupenými dobrotami, ale načerpali také nápady a tipy na recepty, doporučujeme sledovat kuchařské show. V pravé poledne je připraven kuchařský souboj mezi Plzeňským krajem a Bavorskem. A odpoledne své kuchařské umění na pódiu předvedou žáci z české Střední školy, Horažďovice a z bavorské školy Hotelberufsschule Viechtach.

Nejmenší návštěvníci se mohou těšit na zábavné aktivity spojené s oblastí zemědělství a dospělé jistě zaujme škola čepování piva. Během dne doplní mezinárodní atmosféru svými vystoupeními folklorní soubory Mladina, Mladinka a Mladinečka z Plzeňského kraje, ale také folklorní skupina Bayerischer Waldgau s Eugenem Sterlem a hudební skupina Weiss Blau Königstreu z Viechtachu z Bavorska.

Tradičně se na festivalu budou vyhlašovat vítězové soutěže o značku Regionální potravina, kterou letos již podeváté vyhlašuje Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se  Státním zemědělským a intervenčním fondem a jejím organizátorem je v Plzeňském kraji Úhlava, o.p.s. ve spolupráci s Místní akční skupinou POŠUMAVÍ, z.s. a Krajskou agrární komorou Plzeň.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka