Festival Sporťáček měl v sobotu v Plzni úspěch. I díky Pavlu Horváthovi nebo Martinovi Strakovi

Plzeň byla poslední letošní zastávkou Wannado festivalu Sporťáček. Slunečných 20 °C, 52 plzeňských klubů a více než 4 000 návštěvníků. Děti i rodiče si celý den zkoušeli nejrůznější sporty.

Jarní servisní akce AUTO CB

Společně s nimi Sporťáčka navštívil zlatý paralympionik Arnošt Petráček, fotbalista Pavel Horváth, hokejisté Milan Hnilička a Martin Straka nebo mistryně světa para pole dance Daniela Pecinová.

Vyber si svůj sport, zní heslo Wannado festivalu Sporťáček, který v sobotu 23. září rozhýbal Plzeň na Atletickém stadionu. Od desíti hodin do areálu proudili návštěvníci a skvělou náladu festivalové sobotě dodávalo slunečné podzimní počasí. Děti i rodiče si mohli vyzkoušet, jakou skočí výšku, zajezdit si na koloběžkách nebo si ti nejodvážnější zahráli kolovou.

S dětmi si přišel zasportovat fotbalista Pavel Horváth, hokejista Milan Hnilička nebo paralympijský vítěz z Ria Arnošt Petráček, který zdůraznil i další výhody sportování – „Sport je nádherný i v tom, že můžete cestovat, poznávat nové lidi a nabírat nové zkušenosti. A hlavně, máte mezi sebou skvělou partu.“

Každého sportovního hosta zpovídali moderátoři na pódiu. Hokejista Martin Straka zdůrazňoval, že nejdůležitější je, aby si děti svůj sport oblíbily – „Hlavně to ty děti musí bavit. To je základ všeho. Jestli děláte fotbal, hokej nebo cokoli jiného, musí tam být ten pocit, že nemůžete dospat a těšíte se na ten stadion.“ Za dětmi přišla také mistryně světa para pole dance Daniela Pecinová, kterou Sporťáček podporuje v rámci charitativního projektu Sporťáček pomáhá. „Ty děti, co nesportují, to je strašná škoda. Vždyť těch sportů je dneska tolik. Když něco vyzkoušíte a nebaví vás to – to přece nevadí, tak zkoušejte dál, pro každého se najde sport, který ho bude bavit,“ vzkazuje Pecinová všem – malým i velkým.

Festival Sporťáček v letošním roce připravil několik novinek. Překážkovou dráhu Ninja Race, na které se závodilo o titul Festivalového Ninjy, 4 postavičky – Keryana, Bernila, Nailu a Meerfun, které mají vlastní show na pódiu, a děti dokonce učí několik tanečních kroků. Součástí festivalu je nově také Wannado bistro, jehož cílem je zajistit návštěvníkům zdravou svačinu nebo oběd.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka