Festival sportu zaplní ve středu amfiteátr OC Plzeň Plaza a přilehlý park

Již 4. ročník Festivalu sportu přinese opět den plný pohybu, sportu a dobré zábavy. V OC Plzeň Plaza a přilehlém parku se ve středu 21. 6. 2017 objeví více než 50 sportovních stanovišť.

Cílená propagace v Plzni

Na nich si bude moci každý aktivně a na vlastní kůži vyzkoušet nejen tradiční, ale i méně obvyklé a neznámé sportovní disciplíny. Budou zde taneční stanoviště i jedinečná 30m skluzavka. Na přípravě a realizaci akce se pod vedením českého reprezentanta v triatlonu Přemysla Švarce podílí celá řada plzeňských neziskových organizací, spolků a klubů. Jednou z hlavních doprovodných akcí je celorepublikový T-mobile Olympijský běh. „Festival sportu, projekt Nadace sportující mládeže, se snaží atraktivní a netradiční formou rozhýbat děti, mládež i dospělé. Na výběr je takové množství sportovišť, že si každý vybere a dobře bavit se můžete i díky doprovodnému kulturně-hudebnímu programu,“ uvádí ředitel akce Přemysl Švarc a dodává: „Festival sportu chce také motivovat k pravidelnému pohybu a dětem může napovědět, jaký sport by je mohl nejvíce bavit.“

Dopolední program startuje už v 8.45 a bude věnován především dětem z mateřských, základních i středních škol, kterých je přihlášeno přes 3 300. Na své si ale i před polednem přijde rozhodně každý. Jednotlivá stanoviště, na nichž nebudou chybět exhibice, příležitost přímo oslovit známé sportovce nebo získat cenný suvenýr v podobě jejich podpisu při autogramiádách, budou čekat na zájemce až do 18:30 hodin.

Festival sportu se koná v Den olympionismu, a proto je součástí T-mobile Olympijský běh. Pro účastníky jsou připraveny trasy na 5 (jeden okruh) a 10 km (dva okruhy) se startem v 17, respektive 18 hodin. Trať povede z areálu za OC Plaza Kilometrovkou, podél Lochotínské ulice a podél Mže ke Štruncovým sadům, kde se podél Tyršovy ulice a chodníku podél Mže stočí zpět do areálu za OC Plzeň Plaza. Chybět nebudou ani dětské závody.

„Festival sportu je neziskový projekt určený pro širokou veřejnost. Jeho náplň je osvětová, prezentační, iniciační, nepřímo náborová a motivační. Zároveň se snaží podporovat místní sportovní subjekty možností neplacené prezentace jejich činnosti a jejich propagací v rámci celého projektu Festivalu sportu,“ shrnuje význam akce ředitel Festivalu sportu Přemysl Švarc.

Celodenní vstupné činí pro děti 30 Kč, pro dospělé 50 Kč, ZTP a jedna osoba doprovodu mají vstup zdarma.

Více informací na http://www.festivalsportu.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 20.06.2017 17:10



2 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka