Festivalový víkend trhal rekordy. Které hvězdy přijely a ještě přijedou?

Festival Finále Plzeň má za sebou víkend a ten opravdu trhal rekordy v návštěvnosti. V sobotu se pořadatelé radovali z vyprodaných projekcí filmů Anděl Páně nebo Špína, vyprodané bylo i čtvrteční Zahradnictví. Neděle byla ještě veselejší.

Cílená propagace v Plzni

 "Beseda praskala ve švech, vyprodaly se projekce filmů Instalatér z Tuchlovic, Přes kosti mrtvých, Bába z ledu, Špunti na vodě,“ raduje se ředitelka festivalu Finále Plzeň Eva Veruňková Košařová.

Zájemci o vyprodané filmy však nemusí truchlit. Finále v mnoha případech uvádí ještě druhé projekce.

Konání festivalu přes víkend je novinkou loňského ročníku a ukazuje se jako dobrá volba. Daří se tak na projekce přilákat více lidí i rodin s dětmi. „My si na počasí nestežujeme, když je venku tak nevlídno, více lidí se přijde podívat na festivalové filmy a posedět s přáteli do Besedy,“ směje se Veruňková Košařová.

Ten, kdo v pátek či o víkendu zavítal do Měšťanské besedy, mohl potkat celou řadu zajímavých hostů z filmové branže: svoje projekce přijeli uvést např. režiséři Jiří Strach, Tomáš Weinreb, Viktor Tauš, Filip Remunda, Vít Klusák, Jan Bártek, dokumentaristka a herečka Petra Nesvačilová, scénárista Tomáš Baldýnský a řada dalších filmových profesionálů. Mezi herečkami, které Finále přivítalo v tomto čase, byly např. Hanka Vagnerová, Denisa Nesvačilová, Eva Josefíková, Jana Plodková, Veronika Žilková, Zuzana Stivínová, Nelly Řehořová… Z hereckých zajímavých tváří jste se mohli setkat např. se Stanislavem Majerem, Janem Maxiánem, Jakubem Žáčkem, Markem Adamczykem a dalšími.

V pondělí se na festival Finále Plzeň chystají: režiséři David Ondříček, Matěj Chlupáček, Marek Najbrt či Jakub Wagner, herec Marek Taclík, herečky Jana Bernášková, Simona Babčáková, filmový producent Ondřej Zima a mnoho dalších. Znovu se na Finále vrátí také Jana Plodková a Klára Melíšková.

V úterý přijedou: Irena Obermannová, Berenika Kohoutová, Marika Šoposká, šéfproducent Stream.cz Lukáš Záhoř, režisér Andy Fehu a další.

Více o programu na www.festivalfinale.cz


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 24.04.2017 14:04



3 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka