Finále Plzeň začíná již tento čtvrtek, přivítá řadu hvězd

30. ročník filmového festivalu Finále Plzeň odstartuje již tento čtvrtek, 20. dubna, předpremiérou Hřebejkova prvního dílu z trilogie Zahradnictví.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zahájení se zúčastní i početná delegace k filmu. Herců, hereček a dalších známých filmových profesionálů se v Měšťanské besedě i v DEPO2015 během festivalu objeví celá řada.

„Uvést film Zahradnictví: Rodinný přítel dorazí tvůrčí duo Hřebejk – Jarchovský, doprovodí je např. Viktor Tauš, Lenka Krobotová, Gabriela Míčová, Aňa Geislerová, Samuel Budiman, Sabina Remundová, Klára Melíšková a někteří další,“ upřesňuje ředitelka festivalu Finále Plzeň Eva Veruňková Košařová.

Hostů, kteří přislíbili účast na festivalu je tradičně mnoho. Rád festival navštěvuje režisér Jiří Strach, který do Plzně doprovází svůj vánoční trhák Anděl Páně 2, přijede také Jana Plodková, která je tváří letošního ročníku a uvede satirický seriál Kosmo spolu se scénáristou Tomášem Baldýnským.  Film Miluji tě modře na festival přiváží Hanka Vagnerová a Denisa Nesvačilová, Pavel Nový se v Besedě objeví k filmu Bába z ledu.

Festival mají v oblibě, nebo na letošním ročníku uvádí svá díla i další filmoví profesionálové a další významní hosté – jsou jimi např. Ivo Mathé, Petr Jákl, Pavel Batěk, loňský dramaturg archivní sekce Jaroslav Sedláček, Václav Křístek, Tomáš Weinreb, Stanislav Majer, Veronika Žilková, Filip Remunda, Andrea Verešová, Petra Nesvačilová, Zuzana Stivínová, Petra Špalková, Tereza Polachová, Helena Třeštíková, Simona Babčáková, Jarek Hylebrant, Radim Špaček, Slobodanka Radun, Marie Doležalová s partnerem, Matěj Chlupáček, Vladimír Polívka, Tomáš Hanák, Berenika Kohoutová, Irena Obermannová, Alena Doláková, Jan Burian a řada dalších.

Se zahájením festivalu Finále Plzeň souvisí i netradiční výstava v ulicích města Plzně mapující třicetiletou historii festivalu.

Více o programu na www.festivalfinale.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 19.04.2017 17:07



1 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka