Finalistky soutěže Žena regionu 2016 obdrží finanční dar od Plzeňského kraje

Plzeňský kraj se podílí na realizaci krajského kola 7. ročníku celonárodní soutěže Žena regionu 2016. Pro účastnice soutěže, které se umístily na prvních třech místech, schválila rada finanční dar ve výši 22 000 korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

Vítězka regionálního kola obdrží částku 10 000 korun, druhá Žena regionu 2016 pak 7 000 korun a třetí finalistka částku 5 000 korun. Soutěž Žena regionu má za cíl připomenout činnost žen, které se podílejí na veřejném životě, pomáhají nemocným dětem či zvířatům a různými způsoby přispívají k rozvoji regionu, v němž žijí. Nejedná se přitom jen o veřejně známé osobnosti, o jejichž aktivitách veřejnost neví. 

Soutěž se konala ve dvou kolech. V prvním kole mohla veřejnost nominovat svoji kandidátku, poté probíhalo internetové hlasování, do něhož bylo zařazeno 26 žen. Z tohoto hlasování vzešly tři vítězky.

Lenka Klasnová (714 hlasů) je ředitelkou nadačního fondu Šance onkoláčkům, který od svého založení v roce 2014 už pomohl 60 onkologicky nemocným dětem a dalším 30 s jiným vážným onemocněním. 

Doc. MUDr. Milena Králíčková (433 hlasů) je lékařkou v oboru gynekologie a porodnictví, pracuje v Biomedicinském centru, zabývá se projekty napomáhající řešení neplodnosti. 

Miroslava Kuntzmannová (365 hlasů) je autorkou netradičních kuchařek, které začala psát, když se dostala do invalidního důchodu díky nemoci získané při výkonu práce laborantky. V letošním roce připravuje vydání již 28. kuchařky s recepty z doby baroka – barokních zámků v Plzeňském kraji.

Slavnostní vyhlášení vítězek soutěže se uskuteční v úterý 3. května 2016 v Měšťanské besedě, kde bude přítomno všech 26 finalistek regionálního kola soutěže. Zároveň bude během slavnostního odpoledne také předáno speciální ocenění Cena hejtmana. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 26.04.2016 14:12



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka