FN Plzeň má nové pracoviště dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče

Fakultní nemocnice Plzeň zprovoznila oddělení Dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče, tzv. DIOP, které je součástí Anesteziologicko-resuscitačního oddělení.

Cílená propagace v Plzni

„DIOP bude poskytovat dlouhodobou intenzivní ošetřovatelskou  péči pacientům s poruchou vědomí či pacientům se závažným onemocněním, které nevyžaduje plicní ventilaci, ale je zapotřebí dlouhodobá ošetřovatelská péče o cesty dýchací. Dá se říci, že toto pracoviště je určitým přechodem mezi poskytovanou péčí na akutním lůžku (anesteziologicko-resuscitačním nebo lůžku odborné JIP ) a lůžkem LDN nebo rehabilitačních ústavů, ale také  domácího prostředí,“ vysvětlil vedoucí lékař ARO MUDr. Lubomír Fictum a dodává, „tento typ lůžek ošetřovatelé péče dlouhodobě v naší nemocnici chyběl, bude velkým přínosem v péči o naše pacienty.

Pracoviště DIOP  je umístěno v pavilonu č.54, v budově  bývalé vojenské nemocnice v borském areálu FN Plzeň a detaily jeho vzniku  popisuje ředitel FN Plzeň MUDr. Václav Šimánek, Ph.D.: „V únoru 2015 se fakultní nemocnice přihlásila do vyhlášeného výběrového řízení Ministerstva zdravotnictví ČR na poskytování dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče, v lednu 2016 byly zahájeny stavební úpravy v přízemním traktu pavilonu č. 54  a v prvních dnech měsíce září budou přijímáni první  pacienti. Při realizaci úprav prostor došlo ke změnám, díky kterým došlo k úsporám. Původní smluvní cena 19,6 milionu byla  snížena     a finální částka za dílo je 15,9 milionů korun. Vybavení (lůžka, monitory, nábytek ajn.) bylo pořízeno za 3,3 milionů.“

Oddělení dlouhodobé intenzivní péče je umístěno v budově interních oborů v  přímé návaznosti na pracoviště LDN, Sociální lůžka, Neurorehabilitační lůžkové oddělení  a pracoviště fyzioterapie. Lokalita zajišťuje okamžitou dostupnost služeb laboratoře klinické biochemie, Ústavu mikrobiologie a radiodiagnostiky. O pacienty na 10 lůžcích  bude pečovat jeden lékař, vysokoškolsky vzdělaná staniční sestra se šesti všeobecnými sestrami se specializací, fyzioterapeut a šest sanitářů. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 30.08.2016 08:02



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka