FN Plzeň zkoumá rizika nemocí srdce. Když dostanete pozvánku, přijďte na vyšetření

Na podzim proběhne studie rizikových faktorů aterosklerózy v náhodně vybraném populačním vzorku obyvatel okresu Plzeň-město a podílí se na ní také II. interní klinika FN Plzeň.

Jarní servisní akce AUTO CB

Cílem projektu je zmapovat současný výskyt kardiovaskulárních rizikových faktorů, vyhodnotit úroveň jejich léčebného ovlivnění a studovat jejich vztah ke kardiovaskulární nemocnosti a úmrtnosti. Navazuje na předchozí studii MONICA, koordinovanou Světovou zdravotnickou organizací.

V rámci této studie bude Fakutní nemocnice vyšetřovat 1007 náhodně vybraných osob okresu Plzeň město ve věku 25-64 let, které jednotlivé zdravotní pojišťovny korespondenční formou pozvou na vyšetření  v době od 30. 10. do 6. 12. 2017 do  Fakultní nemocnici Plzeň-Bory. "Výsledky účastníkům zašleme do 3 měsíců s upozorněním, že mají být předloženy praktickému lékaři. V komplikovaných případech můžeme v případě zájmu a souhlasu pacienta zajistit odborné vyšetření ve FN Plzeň," říká mluvčí FN Plzeň Gabriela Levorová.

Studie poskytne informace o výskytu a závažnosti srdečně cévních onemocnění, o faktorech, které je podmiňují a určují jejich další průběh, a o současném stavu a účinnosti jejich léčby. Umožní tak dále zlepšovat zdravotní péči o nemocné s kardiovaskulárními chorobami. Aby studie, která je organizačně a finančně náročná, splnila zadání, je naléhavě nutná účast každého pozvaného jedince. "Pomůže tím hlavně sobě, ale i českému zdravotnictví, na které se každý z nás, dříve či později, obrací.  Rádi bychom Vás požádali o podporu tohoto projektu a o případnou informovanost  široké veřejnosti. Dovolujeme si touto cestou požádat   oslovené pacienty,  aby kontaktovali FN Plzeň dle pokynů na pozvánce  a dostavili se na vyšetření dle popsaných postupů a svou účastí napomohli „zdravotní“ budoucnosti nás všech." dodává Levorová.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka