FN Plzeň zprovozňuje nový parkovací systém

Systém se týká všech vjezdů do obou areálů, zároveň i nově zrekonstruovaného parkoviště před lochotínským vchodem F a bude zprovozněn ve středu 29. srpna 2018.

Jarní servisní akce AUTO CB

• Při vjezdu do areálu slouží pro návštěvníky nemocnice krajní vjezdový pruh, kde řidič odebírá PARKOVACÍ LÍSTEK. Před odjezdem z areálu musí řidič vždy zúřadovat svůj  PARKOVACÍ LÍSTEK v některé z výrazně označených pokladen.
• Platba u pokladen uvnitř areálu má za cíl eliminovat kolizní situace, zácpy, apod. v prostoru exponovaného území vrátnic.
• Pro návštěvníky je dobrou zprávou, že před mnoha lety zavedená sazba  10,- Kč/hodina (v rámci provozní doby 06:00 – 18:00) zůstává nezměněna. Délka pobytu osvobozená od platby je 60 minut.  V současnosti platné slevy za parkovné  zůstávají zachované.

Nová parkovací plocha  - parkoviště v blízkosti  vchodu F, Lochotín
Parkování na této ploše (cca 240 parkovacích míst) je zpoplatněno dle Ceníku (0-4 hodiny/ 0,- Kč; 4-6 hodin/30,- Kč; 6-12 hodin/ 60,- Kč), nejsou zde  uplatňovány žádné výhody či slevy. V případě, že na displeji před vjezdovou závorou svítí informace „VOLNO“, odebírá řidič PARKOVACÍ LÍSTEK. Před odjezdem z parkoviště musí řidič vždy zúřadovat PARKOVACÍ LÍSTEK v platebním terminálu – POKLADNĚ „05“ před vstupem na parkoviště, poblíž vchodu „F“. V nabídce ploch bez zpoplatnění zůstává sousedící revitalizovaná zpevněná provizorní plocha.

Provázanost systému Ceníků parkovacích ploch vně i uvnitř areálu FN Lochotín dává návštěvníkům tyto možnosti:
• Parkování zcela zdarma (na zpevněné provizorní parkovací ploše)
• Parkování zdarma (na asfaltové parkovací ploše) po dobu 0-4 hodiny, tzn., v časovém rozmezí dostatečně dlouhém pro obvyklý typ ambulantního ošetření, resp. návštěvy
• Parkování (na asfaltové parkovací ploše) ve zpoplatněné době za nižší sazby, než uvnitř areálu
• Parkování uvnitř areálu za přijatelnou hodinovou sazbu

Nový automatický parkovací systém je součástí čtyřetapové stavby „Třípruhových vjezdů do areálů FN“, která započala počátkem září loňského roku, celkové náklady jsou ve výši 28,6 mil.korun. Nově zrekonstruované vjezdy přináší výrazné zkvalitnění dopravní obslužnosti celé fakultní nemocnice.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 27.08.2018 14:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka