Fotbal v Plzni aneb sobotní Keňa na náplavce

Že se dá i hraním fotbalu vysloužit Nobelova cenu míru, to přijede do Plzně přímo z Nairobi ukázat skupina keňských sociálních pracovníků z organizace MYSA, která byla již dvakrát za dobu své existence nominována za přínos světovému míru a která dlouhodobě usiluje o větší porozumění a toleranci ve společnosti.

Cílená propagace v Plzni

 Jako prostředek ke změně si v Keni vybrali právě jeden z nejpopulárnějších světových sportů, fotbal.

Jak se hraje fotbal s míčem z igelitových tašek v srdci slumu, jaká je keňská národní specialita, jak vypadá keňský tanec, jaká je hudba nebo jestli jsou Keňané dobrými běžci. To všechno mohou Plzeňané zjistit 2. července na plzeňské náplavce, kde od 15 hodin bude probíhat řada workshopů a dalších doprovodných aktivit, jako slavnostní zakončení Česko-Keňského dětského fotbalového turnaje.

Fotbalový turnaj podle netradičních pravidel fair play, které spíše než na soutěživosti staví na vzájemném respektu a toleranci a podněcují hráče k porozumění a vzájemnému dialogu, proběhne 2. 7. 2016 od 9 hodin ve Štruncových sadech. Do turnaje se zapojí děti z plzeňských nízkoprahových klubů pro děti a mládež. Do turnaje se může zapojit každý, kdo poskládá tým, v němž bude alespoň jedna dívka.

Přítomnost zástupců organizace MYSA v Plzni není jen tak náhodná, návštěva je součástí projektu Fotbal pro rozvoj, který po celé České republice organizuje dobrovolnická organizace Inex. Do plzeňské části projektu Fotbal pro rozvoj se zapojila Diakonie Západ prostřednictvím Klubu Atom pro děti a mládež,  Ponton, občanské sdružení se svým terénním programem pro děti a mládež COM.PASS a Salesiánské středisko mládeže. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka