Galerie Klenová zve na dvě nové výstavy

V sobotu 16. června startují na Klenové dvě nové výstavy.

Jarní servisní akce AUTO CB

V 15 hodin se otevírá na sýpce výstava Vladimír Větrovský / Horserider. 

Malíř, sochař, grafik a multimediální umělec Vladimír Větrovský (1977) má bohaté umělecké curriculum. Vystudoval na uměleckého kováře, pokračoval na katedře scénografie Divadelní fakulty AMU, po absolutoriu nastoupil na Akademii výtvarných umění, kde absolvoval v atelieru Michaela Rittsteina. Je známý i jako multimediální umělec a jako autor proslulého interaktivního Mraveniště v písecké Sladovně. Jeho expresivní divoce barevná malba se transformuje do trojrozměrných soch, jako scénograf vytváří prostory, kde se „něco děje“.

Zámecká sýpka se pod jeho rukama proměňuje v jeden Gesamtkunstwerk, souborné umělecké dílo.

V 16:00 program na zámku pokračuje výstavou Eliáš Dolejší – Kryštof Kaplan – Vojtěch Míča – Sáva Spirova – Erika Velická

Sochařská výstava pěti autorů představí soubor prací z několika posledních let. Výběr děl abstraktní i figurativní formy charakterizují obecné termíny exprese, imaginace, mýtus, psychologie.

Eliáš Dolejší plastiky a objekty z papírových tvarů a dřevěných struktur pojímá jako záznamy hlubokých sfér imaginace. Sochy a sochařské instalace Kryštofa Kaplana jsou vytvořeny ve velkorysém formátu, nesou silné psychologické významy, používají expresivní formu. Ta je charakteristická i pro sochy Vojtěcha Míči, reflexe žitých situací a parafráze různorodosti vizuálních a textových fragmentů. Sáva Spirova vytváří instalace-prostředí fantazijních odkazů, náznaků imaginativních příběhů. Erika Velická kombinuje objekty, kresby a grafiky v narativních instalacích, odkazuje k archetypálním tématům.

Výstavy na Klenové potrvají do 19. srpna.

foto: www.gkk.cz

 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka