Giant ligu v Táboře ovládl Martin Boubal

Hokejovou terminologií čekala 17. května na účastníky série silničních kritérií, s názvem Táborské okruhy, prostřední třetina. Druhý podnik nabídl, na rozdíl od úvodního prochladlého, krásné počasí, které si užívali nejen samotní jezdci, ale i diváci.

Cílená propagace v Plzni

Ti nejprve sledovali líté boje v soutěži škol a pak se mohli kochat napínavými kláními mezi elitou. Muži jeli na 65 zkrácených okruhů. Ženy a junioři měli cíl o patnáct kol dříve.

Pro elitní kategorii to byl už sedmý závod v Giant lize, kam od letošního roku Táborské okruhy patří. Na jih Čech zamířil i vedoucí jezdec podniku Jiří Nesveda ze Sparty Prahy. Právě on sváděl líté boje s Martinem Boubalem v barvách CK Příbram – Funy Gastro. Úvod patřil jezdci Sparty, který vyhrál první dvě bodování. Boubal se rozjížděl pomaleji, ale pak postupně vítězil ve spurtech. V posledním dvojnásobně bodovaném okruhu mu k vítězství stačilo bodovat, a to také příbramský jezdec splnil. „Dneska bylo znát, že chyběl Vojta Hačecký, který nemá aktuálně ve spurtu konkurenci. Je asi nejlepší v Čechách. Také počasí dnes zajistilo lepší podmínky a závod byl rychlejší. Rovněž jsme už více rozjetí. Měli jsme takový těžší tréninkový blok, tak jsem rád, že to ve spurtech vycházelo,“ popsal rozdíl od úvodního podniku vítěz Martin Boubal. „Nejdříve jsme mysleli, že zkusí Martin Hebík ujet a posbírat body, ale vždycky se to znovu sjelo. Mě ty hromadné spurty nakonec vyhovovaly,“ doplnil zamýšlenou taktiku Boubal. Na třetí místo vystoupil Tomáš Okrouhlický z Topforex-Lapierre PRO Cycling Team, který měl lepší druhou polovinu závodu.

Mezi juniory zvítězil David Honzák z ČEZ Cyklo Team Tábor, který dokázal mužům uzmout jeden bod. Druhý skončil Petr Kelemen z Dukly Praha a třetí Jaroslav Šitner z GS Cyklo Team Jistebnice. V ženách nenašla přemožitelku Melissa Van Neck z Dukly Praha. Druhá dojela Denisa Švecová z G. Benedikt Švec Cykloteam Želeč a třetí Kamila Janů z LH Tour – BH Bikes.

Poslední měření sil v rámci Táborských okruhů proběhne ve středu 31. května. Zde se také rozhodne o celkovém vítězi. Pro dlouhodobý seriál Giant liga to bude devátý závod ze sedmnácti. Vítěz celého seriálu bude znát na podzim.

ilustrační foto


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 18.05.2017 11:07



4 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka