Gymnazistou roku se stal student Církevního gymnázia

Klání celkem 28 studentů gymnázií se ve středu uskutečnilo na Krajském úřadě Plzeňského kraje.

Cílená propagace v Plzni

Své znalosti poměřili studenti z celkem 14 gymnázií ve 3. ročníku vědomostního kvízu, který vyhlašuje hejtman Plzeňského kraje.

Vědomostní kvíz, který vytvořil tým Krajského centra vzdělání a Jazykové školy s právem státní zkoušky, prověřil znalosti studentů 120 otázkami z oblasti přírodních a společenských věd i všeobecného přehledu. Z 28 studentů gymnázií v Plzeňském kraji vzešla trojice finalistů. Ta se pak utkala v závěrečném rozstřelu, z něhož vzešel jediný vítěz. Tím se stal student Církevního gymnázia, Plzeň, Ondřej Drobil. O druhé místo se podělili Josef Valeš a Josef Hladil, kteří měli shodný počet bodů a v rozstřelu o 2. a 3. místo rovněž uspěli stejně shodně.
Předseda výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Jaroslav Šobr předal společně s vedoucí odboru školství, mládeže a sportu Jaroslavou Havlíčkovou pěti nejúspěšnějším řešitelům kvízu poukázky na nákup zboží v hodnotě 10 000 – 3 000 korun.

„Jsem velmi rád, že se dnes díky soutěži mohu setkat se vzdělanými mladými lidmi se širokým rozhledem, což v dnešním kvízu dokázali. Právě vzdělání je pro další život velmi důležité a dostat se mezi tři desítky nejlepších studentů v kraji je velký úspěch, k němuž zároveň všem účastníkům gratuluji,“ uvedl hejtman Josef Bernard na setkání s gymnazisty po skončení kvízu.

Úspěšní řešitelé kvízu – vítězové Gymnazista roku 2018
1. místo a poukázka 10 000 korun – Ondřej Drobil (Církevní gymnázium, Plzeň)
2. místo a poukázka 8 000 korun – Josef Hladil (Gymnázium, Plzeň)
2. místo a poukázka 8 000 korun – Josef Valeš (Gymnázium L. Pika, Plzeň)
4. místo a poukázka 3 000 korun – Karel Balej (Gymnázium a SOŠ, Rokycany)
5. místo a poukázka 3 000 korun – Matěj Frouz (Gymnázium, Stříbro)


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka