Happening "Děti žijí uměním" bude plný koncertů

Dne 30. května 355 základních uměleckých škol z celé republiky představí svou práci veřejnosti. První ročník happeningu láká předposlední májový den na žánrově pestrý program plný společných koncertů několika škol pod širým nebem, vystoupení dětí s profesionálními umělci či ve spolupráci se zavedenými festivaly i zkušenými filharmoniky, výtvarné street art projekty a performance.

Cílená propagace v Plzni

Vstup na akce 355 základních uměleckých škol je zdarma a nabízí mimořádnou příležitost zažít umění s dětmi v ulicích často na atraktivních místech, jako jsou zámky, kostely, nádraží či zoologická zahrada. Na své si přijdou i malé děti, pro které školy chystají tvůrčí dílny přímo ve svých školních budovách či zahradách.

Patroni ze světa hudby, filmu i výtvarného umění

Patronka projektu mezzosopranistka Magdalena Kožená osobně navštíví několik akcí na své rodné Jižní Moravě. Vrcholem dne v Brně bude její účast na Moravském náměstí, kde brněnské základní umělecké školy připravují společný mimořádně atraktivní program. Garanti projektu Alice Nelis, Maxim Velčovský a bratři Bubeníčkovése rozjedou po republice, aby se následně sešli na vyvrcholení dne v Praze na náměstí Republiky, na náměstí Jiřího z Poděbrad a v kostele Nejsvětějšího srdce Páně. Akce si získává čím dál větší pozornost dalších podporovatelů zřad umělců, kteří s láskou vzpomínají na své začátky vzákladních uměleckých školách.

Celostátní happening pro širokou veřejnost inicioval Nadační fond Magdaleny Kožené s cílem otevřít ve společnosti debatu o důležitosti a pozitivní roli, kterou hraje umělecké vzdělávání v rozvoji dětské osobnosti.

Zapojil se i Plzeňský kraj

V Plzeňském kraji se do projektu zapojily následující základní umělecké školy: Třemošná, Přeštice, Nýřany, Horšovský Týn, Plzeň (ul. Revoluční, ul. Terezie Brzkové, ul. Sokolovská, umělecká škola Trnka a SZUŠ Zámeček), Zbiroh, Staňkov, Rokycany, Plasy, Nepomuk, Klatovy, Domažlice, Dobřany, Horažďovice, Holýšov a Kašperské Hory.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka