Hasiči dostanou krajské miliony

Poskytnutí dotace ve výši 10 milionů korun pro Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje odsouhlasila na svém jednání Rada Plzeňského kraje.

Jarní servisní akce AUTO CB

Dotace je určena na pořízení kontejneru tankovacího, velitelského automobilu, speciálního vozidla SxS s pásy, figuríny AED, termokamery, na technické zhodnocení CAS, na vybavení chemické laboratoře v Třemošné a na nákup ochranných a věcných prostředků. Návrh budou ještě schvalovat zastupitelé.

Hasiči dostanou podporu na přípravu mládeže a sport 
Rada souhlasí s poskytnutím dotací na činnost Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v Plzeňském kraji ve výši 3,2 milionu korun. Podpora činnosti spolku Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v Plzeňském kraji.
Plzeňský kraj každoročně na žádost Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje (dále jen HZS PK) finančně podporuje činnost Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska (dále jen SH ČMS) v oblasti požárního sportu, odborné přípravy členů, práce s mládeží a preventivně výchovné činnosti na úseku požární ochrany. Činnost tohoto spolku je v Plzeňském kraji realizována jeho pobočnými spolky s vlastní právní osobností, které tvoří vertikální organizační strukturu krajského sdružení hasičů, okresních sdružení hasičů a sborů dobrovolných hasičů obcí. Dotace jsou tradičně poskytovány okresním sdružením hasičů a krajskému sdružení hasičů.
Dotace ještě budou schvalovat zastupitelé.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka