Hasiči i v pondělí likvidovali v kraji následky vichřice

V pondělí od půl sedmé až do večera hasiči po celém kraji likvidovali dozvuky nedělního nepříznivého počasí. Během dne hasiči vyjeli průměrně čtyřikrát do hodiny odstranit ze silnic, železnic či chodníků popadané stromy a polámané větve, či porazit vyvrácené stromy.

Jarní servisní akce AUTO CB

U těch hrozilo, že padnou přes vozovku nebo na budovu. Nechyběly ani zásahy u poškozených sloupů elektrického a telefonního vedení.

Například v Holkovicích se strom nebezpečně nakláněl nad rodinný dům, v Plzni Slovanech nad budovu stavební firmy a nad Střední průmyslovou školu dopravní, v obci Kbel u několika stromů hrozilo, že padnou na hřbitovní zeď a hroby. V Chlumčanech větve zasahovaly do trolejí, v Plzni Božkově do železniční trati. 

Na několika místech vyvrácené stromy padly na střechy budov. V Plzni sundávali hasiči strom ze střechy ZŠ a z karavanu, v Nýřanech kromě střechy ZŠ i ze školní zahrady a prostoru atletického hřiště. Stromy poškodily střechy chat v Kožlanech u rybníka Ožehák a ve Zbirohu U Čápa.

Ani v pondělí se hasičům nevyhnulo zabezpečování uvolněných střešních krytin. V Rokycanech ulétly plechy z bytového domu, v Horní Folmavě spadla z budovy firmy skleněná stříška.

foto: hzs pk

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 31.10.2017 06:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka