HC Škoda Plzeň bude hostit korejský národní hokejový tým

Začátkem srpna se v Plzni se uskuteční přátelské hokejové utkání Korejského národního hokejového týmu a HC Škoda Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

Korejský národní hokejový tým pod vedením trenéra a bývalého slavného hráče NHL Jima Paeka přijede do České republiky v rámci příprav na ZOH, které se budou konat v roce 2018 v korejském Pchjončchangu.  Zápas je plánován na 9. srpna od 17.30 hod. v domácí Home Monitoring aréně. Záštitu nad utkáním převzalo Ministerstvo zahraničních věcí České republiky.

„Bude to určitě zajímavé zpestření letní přípravy nejen pro hráče, ale i pro fanoušky. Jižní Korea vše směřuje k zimní Olympiádě 2018 v Pchjongjangu a v poslední době investovala do hokeje hodně úsilí a peněz, v týmu najdeme spoustu naturalizovaných Američanů a Kanaďanů a proti těm se nikdy nehraje jednoduše. Ostatně, jejich postup do elitní kategorie mistrovství světa pro příští rok naznačuje, že se nejedná o žádný druhořadý tým. Sám jsem zvědavý, s jak kvalitním týmem se naši kluci na ledě potkají,“ říká Martin Straka, generální manažer klubu HC Škoda Plzeň.
Jim Paek, současný trenér Korejců, je bývalým spoluhráčem Martina Straky z Pittsburghu. „Jima znám samozřejmě velmi dobře. Hráli jsme spolu v Pittsburghu i v Ottawě. Je to fajn chlap, ale v bližším kontaktu nejsme. Nicméně, moc rád ho zase uvidím. Určitě si před nebo po zápase popovídáme,“ doplňuje Martin Straka.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 10.07.2017 08:01



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka