Hele, kniha. Galerie Ladislava Sutnara zve od čtvrtka na novou výstavu

Rok 2016 zahajuje plzeňská Galerie Ladislava Sutnara středeční večerní vernisáží výstavy Hele, kniha…, kterou Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara představila v roce 2015 v Galerii U Bílého jednorožce v Klatovech a v galerii Letohrádek Ostrov v Ostrově nad Ohří.

Cílená propagace v Plzni

O výstavu byl v obou případech velký zájem, a proto bylo jen otázkou času, kdy bude k vidění i v Plzni.  Tato putovní výstava se v roce 2016 objeví i ve Žďáru nad Sázavou a v Kadani. Jedinečný koncept totiž umožňuje výstavu doplňovat, přizpůsobovat možnostem galerií nebo rozdělit a uvést současně na dvou místech. Nemůže se tak stát, že by byla výstava pokaždé stejná.

Knižní tvorba není jen o velkonákladové strojové výrobě. Výstava divákům ukazuje, že se stále vyučují klasické techniky, kdy studentovi vznikne pod rukama kniha od prvního písmene po poslední nitku ve vazbě. Práce studentů nabídnou jedinečný pohled do rozmanitých stylů a postupů, k vidění budou autorské knihy nebo prostorové objekty. Nechte se vlákat do světa příběhů, které ožívají nejen na papíře. Autorské knihy studentů Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara jsou často oceňovanými díly například v Národní ceně za studentský design, či dalších prestižních soutěžích. 

Jedinečná putovní výstava je složená z nejlepších prací studentů Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara. Studenti se zároveň učí jak výstavu připravit, jak pracovat s rozdílným prostředím  a jak citlivě zvolit kompozici, aby každý exponát vynikal, nezastínil ostatní, ale ani nezapadl. 

Autory vystavených děl jsou studenti jsou z ateliérů: Kniha a tvarování papíru, Mediální a didaktická ilustrace, Ilustrace Grafika, Komiks a ilustrace pro děti, Grafický design, Vizuální komunikace. 

Vernisáž:   6. ledna 2016 v 18 hod. Místo konání:    Galerie Ladislava Sutnara, Riegerova 11, Plzeň 

Termín:   7. 1. – 30. 1. 2016

Výstavu pořádá:    Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni 



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka