Hlaváč: Průmyslová zóna v Plzenci nebude

Zastupitelstvo Starého Plzence tento týden na svém jednání projednalo námitky a připomínky k územnímu plánu města.

Jarní servisní akce AUTO CB

Vyhovělo některým námitkám, které podepsalo téměř tři sta občanů Starého Plzence a předložil je jako zástupce veřejnosti předseda plzenecké TOP 09 Miroslav Hlaváč. Průmyslová zóna, tak jak byla v původním návrhu územního plánu, ve městě nebude.

„Pro občany Starého Plzence je dobrá zpráva, že zastupitelstvo vyhovělo většině námitek, které jsme předložili. Nejbouřlivější debata probíhala okolo průmyslové zóny. Navrhovali jsme, aby byla z územního plánu zóna zcela vypuštěna. Naše město se totiž prezentuje svou historií a investuje peníze, aby přilákalo turisty. Není proto vhodné, aby je na příjezdu do Plzence vítaly průmyslové haly. Zastupitelstvo v zóně ponechalo pouze dva menší pozemky, valná většina zóny byla z plánu vypuštěna a nesmí být zastavěna,“ říká zástupce veřejnosti k podání námitek k územnímu plánu Miroslav Hlaváč.

Díky dalším námitkám bylo také změněno plánované vedení dopravy centrem města.

„Kromě průmyslové zóny jsme podávali námitky také k řešení dopravy ve městě. Hrozilo, že dojde k rozdělení města tím, že by zanikl přejezd na Radyňské ulici. Ten by měl být nově zachován a doprava nepovede ani přes školní zahradu, jak bylo původně plánováno. Vedení dopravy tak bude logičtější a povede převážně po již existujících silnicích. Také se nám mimo jiné podařilo prosadit zmenšení plochy pro zástavbu v lokalitě „Nad traťovkou“ na rozumnou mez,“ dodává předseda TOP 09 Starý Plzenec Miroslav Hlaváč.

foto: www.staryplzenec.cz
 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 29.09.2019 14:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka