Hokejová Plzeň odkrývá první změny v kádru

První květen je již tradičně ve znamení odhalování karet pro novou sezonu.

Cílená propagace v Plzni

Indiáni zatím oficiálně potvrzují příchod Václava Nedorosta, Vojtěcha Němce, Jana Eberleho a Dominika Frodla. Smlouvy navíc byly prodlouženy s Matyášem Kantnerem, Jakubem Pourem a Petrem Kodýtkem.

Naopak klub opouštějí Miroslav Preisinger, Jan Schleiss, Miroslav Svoboda, Jakub Kindl, Tomáš Mertl, Alexandr Hylák, Tomáš Kubalík, Petr Kadlec, Matěj Chalupa a Tomáš Vracovský.

Dominik Frodl - čerstvě dvaadvacetiletý gólman je rodákem z Prahy a přichází ze svého mateřského klubu - Slavie. Jedná se o podobný příběh jako před rokem u Miroslava Svobody. Dominik je talentovaným brankářem, který svůj tým pevně držel jako v základní části, tak i play-off WSM ligy. Po celou loňskou sezónu si v obou částech udržoval úspěšnost zákroků téměř třiadevadesát procent, lepší byl pouze Filip Novotný z Karlových Varů. O rok dříve to bylo dokonce více jak 94% a opět druhá pozice. A to právě za Miroslavem Svobodou.

Václav Nedorost - českobudějovický rodák přichází na západ Čech ze svého mateřského klubu, kde strávil poslední sezónu. Dohromady v jednašedesáti utkáních posbíral čtyřiapadesát bodů (22+32). Před tím působil zkušený útočník v KHL, oblékal dresy Bratislavy, Donbasu, pražského Lva a Novokuznětsku.

Šestatřicetiletý hráč část kariéry odehrál i v zámoří, v roce 2000 byl draftován Coloradem v prvním kole jako čtrnáctý v pořadí. V jeho a floridském dresu odehrál 99 střetnutí a zapsal dvacet bodů, které rovnoměrně rozmělnil mezi branky a asistence. V extralize kromě mateřského klubu nastupoval ještě za Liberec.

Václav Nedorost taky oblékal reprezentační dres a byl u zlatých medailí na mistrovství světa juniorů v roce 2000 a 2001. Za seniorskou reprezentaci pak v rámci EHT zvládl jedenáct utkání.

Vojtěch Němec - dvaatřicetiletý pravák s hokejem začínal v rodné České Lípě, ale už v dorosteneckém věku se dostal tento nadaný útočník do týmu Liberce. Extraligu okusil ale až v dresu pražské Slavie a poté přišel přesun do Komety Brno, kde naplno prokázal svůj talent. Nejen, že na jihu Moravy získal titul, dvě stříbra i bronz, ale stal se také důležitým prvkem, když pravidelně sbíral více jak čtyřicet bodů za sezónu. V té poslední ale již druhý titul se spoluhráči neslavil, v průběhu ročníku přišel přesun do Mladé Boleslavi.

Jan Eberle - osmadvacetiletý forvard přichází na západ Čech z Olomouce, tedy letošního čtvrtfinálového soupeře Plzně. Kladenský rodák a odchovanec působil na Hané tři sezóny, bodově byla nejúspěšnější právě ta poslední, kdy v padesáti utkáních vsítil devět branek a přidal osmnáct asistencí. Ozkoušel si také angažmá v Litvínově, Českých Budějovicích, Písku či Ústí nad Labem. Zkušenosti mladý šikula nabral také v severoamerické WHL v dresu Seattlu nebo na mistrovství světa dvacítek. V dresu se lvíčkem na hrudi nastupoval pravidelně již od sedmnáctek.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 01.05.2018 18:03



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka