Bezpečnostní opatření kvůli hokeji a fotbalu: jeden případ pyrotechniky

Policisté dohlíželi před, při i po ukončení utkání na klid a veřejný pořádek.

Cílená propagace v Plzni

Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje připravilo a realizovalo v souvislosti se sobotním fotbalovým utkáním mezi mužstvy FC Viktoria Plzeň a FC Baník Ostrava, které proběhlo v Doosan Aréně v Plzni a hokejovým utkáním mezi mužstvy HC Škoda Plzeň a Oceláři Třinec bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku.

      Na dodržování vnitřního pořádku a bezpečnosti nejen v bezprostředním okolí fotbalového stadionu dohlíželi policisté pořádkové jednotky, bezpečnost a plynulost silničního provozu zajišťovaly hlídky dopravní policie. Do policejního opatření byli nasazeni i členové antikonfliktního týmu a kolegové z oddělení služební kynologie se služebními psy a z oddělení služební hipologie. "Před zápasem, v jeho průběhu a po jeho skončení jsme průběžně shromažďovali a vyhodnocovali aktuální informace i  pomocí mobilního monitorovacího centra a k monitorování ze vzduchu napomáhala Letecká služba Policie ČR," říká policejní mluvčí Hana Kroftová.

Situace a chování nejen fanoušků obou týmů bylo monitorováno jednak v bezprostřední blízkosti sportovišť, v centru města ale i přilehlých městských částech. Pod dohledem policistů byly samozřejmě i příjezdové cesty do Plzně.

"Během celého bezpečnostního opatření jsme řešili přestupek neoprávněné použití pyrotechniky, kdy v druhé polovině zápasu byla fanoušky v sektoru hostujícího týmu použita pyrotechnika. Další podezření z přestupku také policisté dosud šetří, dosud neznámý fanoušek, měl rovněž v druhé polovině zápasu vhodit předmět na hrací plochu," vypočítává mluvčí.

Ve Štruncových sadech se sešlo 9 725 příznivců fotbalu, z tohoto počtu bezmála 700 fanoušků povzbuzovalo hostující tým. Po ukončení utkání fanoušci spořádaně opouštěli stadion. Policisté dále plnili úkoly spojené se službou. Obzvláště dbali na bezpečnost odcházejícího davu. Následně provedli i kontrolu mimo Dossan Arénu v centru města v souvislosti se zachováním veřejného pořádku.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka