Honzík z Arabely provázel na Švihově, na nádvoří zazpívala Saxana

Více než tisícovka lidí zavítala v neděli na vodní hrad Švihov, aby si užila nevšední letní odpoledne v rámci projektu Hradozámecké léto.  

Cílená propagace v Plzni

Návštěvníci měli možnost prohlédnout si prostory hradu s netradičním průvodcem, režisérem Ondřejem Kepkou alias Honzíkem z Arabely. O hudební vystoupení v úžasném historickém prostředí se postarala například Petra „Saxana“ Černocká, Jakub Smolík a další. Plné nádvoří si užilo i hodinový přímý přenos s moderátory Vladimírem Štovíčkem a Patrikem Rozehnalem, kteří při něm vyzpovídali kromě kastelána Lukáše Bojčuka třeba i koně.

Děti si vyzkoušely střelbu z luků a kuší a jízdu na koních, tvořily také v řezbářské dílně a mohly pozorovat kováře při práci. Český rozhlas Plzeň pak u svého stánku nachystal pro malé i velké soutěže o ceny.
 
"Myslím si, že takové akce na náš hrad patří, a jsem rád, že se ta dnešní povedla a lidé se dobře bavili," hodnotí kladně nedělní odpoledne kastelán vodního hradu Švihov Lukáš Bojčuk.

"Počasí nám přálo, řemeslníci i účinkující byli skvělí a návštěvníci všech věkových kategorií zaplnili celé nádvoří. Co víc si přát? Děkujeme všem na hradě za perfektní spolupráci a návštěvníkům za to, že dorazili," dodává manažerka komunikace Českého rozhlasu Plzeň Hana Plassová.

Pomyslnou štafetu nyní Švihov předává do Hradce nad Moravicí, kde se můžou návštěvníci Hradozámeckého léta těšit na skvělý program už v neděli 22. 7.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka