Hráči Klatov dostali příležitost v plzeňském A-týmu

V posledních duelech Tipsport Extraligy se v dresu Škody Plzeň objevilo několik hráčů, kteří hrají v dresu partnerskému týmu v Klatovech, ale svými výkony si řekli při absencích několika hráčů o šanci v nejvyšší soutěži.

Cílená propagace v Plzni

Svůj první start za Plzeň v extralize si připsal proti Hradci Králové obránce Lukáš Chalupa, kterého pro zápas se Spartou doplnil kolega z obranné dvojice Klatov Jan Holý a útočník Matěj Beran. „Probíráme to s Pavlem Vostřákem a řekli jsme si, kteří hráči hrají v momentálně nejlepší formě a zaslouží si to, proto jsme je vzali. Předtím to byl Richard Kristl, teď se nejlépe jevil o trio Beran, Chalupa a Holý. Proti Spartě podali všichni tři výborný výkon,“ říká na jejich adresu hlavní trenér Škody Plzeň Michal Straka.

„Jezdím se na zápasy do Klatov dívat a svým výkonem si řekli o svojí šanci v prvním týmu, jak jsme to i deklarovali před začátkem sezóny,“ připomíná svoje slova poté, co byli tito hráči posláni po letní přípravě do Klatov. 

Hlavní trenér Plzně si pochvaluje zejména fakt, že hráči nemají složitou aklimatizaci z Klatov do plzeňského týmu. „Je vidět, že pracují dobře pod vedením Pavla Vostřáka. Klatovy se prezentují stejným stylem jako my, takže ten přechod pro ně není tak složitý, než kdyby hráli někde jinde,“ pochvaluje si hlavní trenér Plzně.

Slova o pohodě v týmu a snadném začlenění do plzeňského týmu potvrzují samotní hráči. „Zatím to klape výborně. Pavel Vostřák je skvělý trenér a má ten tým dobře složený. Vyhráváme, daří se nám. A také dobře umíme otáčet zápasy, kde nechytneme začátek. Máme silný tým,“ říká obránce Jan Holý

Se 14 získanými body za dva góly a 12 asistencí je Jan Holý nejproduktivnějším obráncem Klatov. I díky tomu si tak vysloužil pozvánku do plzeňského týmu, díky čemuž tak porovnal rozdíl mezi extraligou a 2. ligou. „V extralize je to o něco rychlejší a hráči jsou pochopitelně zkušenější. Je to tedy o něco těžší,“ uznal.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 26.11.2015 04:40



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka