Hradiště oslavilo velkolepě 100 let Sokola

Sobota 1. června byl v Plzni - Hradišti velkolepá. Sokol Plzeň – Hradiště slavil významné výročí, 100 let svého vzniku.

Cílená propagace v Plzni

Oslava byla spojená i s tradičním dětským dnem.

Akce začala průvodem, na historické hasičské stříkačce tažené koňmi byli hasiči v bílých historickým uniformách. Průvod za doprovodu živé muziky vedli sokolští vlajkonoši, představili se členové jednotlivých oddílů a také místní hasiči. Po příchodu průvodu, který čítal více než sto padesát lidí, začaly na plovárně velké oslavy a také den dětí.

Na podiu se představila řada kapel, každá hudební skupina měla minimálně jednoho hudebníka přímo z Hradiště. Skupinu Yellow Saysock dokonce tvořili jen místní obyvatelé a dala se dohromady právě pro tuto výjimečnou událost. Dále zahrály kapely B.R.K., Strašlivá podívaná, PS –VB, kytarista Václav Krušina a závěr patřil skvělé skupině WAMP.

Velká louka v Hradišti u řeky patřila dětskému programu. Dětský den se odehrál tradičně v režii SDH Hradiště a oddílu Kometa Pionýrské skupiny Homolka. Na děti čekal bohatý program, soutěže, ceny a také obří nafukovací skluzavka, 4 bungee trampolína a další atrakce.

Významným okamžikem celé akce byla slavnostní ceremonie a křest knihy Hradiště střípky z historie a současnosti. „Při ceremonii jsme ocenili významné členy Sokola a také lidi, kteří se zasloužili o rozvoj Hradiště. Těchto osob bylo celkem padesát. Plaketu se svým jménem si odnesli i manželé Řežných, kteří zakládali a dlouhá léta vedli turistický oddíl mládeže. Mezi oceněnými byl i starosta ÚMO Plzeň 2 Lumír Aschenbrenner, náš mecenáš a zakladatel Hrákuly,“ uvedl Jan Horny, předseda Sokolu Hradiště.

Návštěvníci oslav viděli i seskok parašutistů nebo přátelské fotbalové utkání místních fotbalistů se slavnostním narážením piva. V závěru akce nebe nad Hradištěm ozářil pětiminutový ohňostroj.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 04.06.2019 07:08



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka