Hřbitov v Plzni – Bolevci bude opatřen kamerami

Město Plzeň podpořilo 274 tisíci korunami instalaci kamer na hřbitově v Plzni – Bolevci.

Cílená propagace v Plzni

Zbývajících 50 procent nákladů na jejich zřízení uhradí první plzeňský obvod. Nové kamery budou instalovány nejpozději počátkem října u vstupu a v prostorách hřbitova. Toto opatření je reakcí Odboru bezpečnosti, prevence a krizového řízení Magistrátu města Plzně a prvního městského obvodu na červencový útok vandalů, kteří zde povalili a rozkopali 20 hrobů a způsobili škody za několik stovek tisíc.

„Kamerový systém má své nezastupitelné místo a je přínosem zejména pro činnost represivních složek Policie České republiky a Městské policie Plzeň, kde může významně napomoci při odhalování přestupků a jiných správních deliktů a k zajišťování důkazních materiálů,“ uvedl primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

Odbor bezpečnosti se ve spolupráci se Správou veřejného statku města Plzně aktivně podílí na rozšiřování městského kamerového systému zejména v oblastech, kde častěji dochází k páchání protiprávnímu jednání na základě policejních statistik. „Již v minulosti byly instalovány kamerové body monitorující prostory v okolí kostela svatého Jiří v Doubravce a před Ústředním hřbitovem, kde vandalové v minulosti poničili hroby,“ dodal ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka