Dožínky Plzeňského kraje a Farmářské trhy zvou příští sobotu do Sušice

Rok se s rokem sešel a hejtmanství i letos připravilo již tradiční akci Dožínky Plzeňského kraje, a to na sobotu 19. srpna v Sušici.

Jarní servisní akce AUTO CB

Rok se s rokem sešel a hejtmanství i letos připravilo již tradiční akci Dožínky Plzeňského kraje, a to na sobotu 19. srpna v Sušici. Ukončení sklizně a poděkování za úrodu je tento rok spojeno s místními farmářskými trhy, které se zde konaly jako jedny z prvních v celém regionu a na náměstí Svobody budou začínat už v 8 hodin.

Od 10 hodin zahraje na náměstí Budvarka, poté se představí folklorní soubory Šumavánek a Šumava. Pozornost jistě přilákají ukázky tradičního řemesla bednářů Plzeňského Prazdroje, které zde budou probíhat po celý den. Těšit se můžete také na ochutnávky oceněných Regionálních potravin Plzeňského kraje.

Ani tentokrát nebude chybět tradiční dožínkový průvod, který se začne připravovat v 11 hodin za doprovodu dechové hudby Solovačka Na Fufernách. I zde budete moci ochutnat regionální potraviny a budete si moci prohlédnout ukázky dožínkových vazeb a zdobení vozů. V 11:30 hodin se vydá průvod přes Příkopy a Mostní ulici až na náměstí Svobody, kde bude po skončení tradičních dožínkových zvyklostí program pokračovat vystoupením Otavěnek, pěveckého souboru Svatobor a od 14 hodin koncertem Jakuba Smolíka.

Těšíme se na Vás v Sušici! Vstup je ZDARMA.

Více informací na www.plzensky-kraj.cz

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka