Indiáni díky aukci finančně podpořili FN Plzeň, nejdráž se vydražil dres Dominika Simona

Klub HC Škoda Plzeň v pondělí předal Klinice ortopedie a traumatologie pohybového ústrojí Fakultní nemocnice Plzeň hmotný dar v podobě třech speciálních ošetřovatelských lůžek, která mají elektrické ovládání zádového a stehenního dílu.

Cílená propagace v Plzni

Téměř 70 tisíc korun, která lůžka stála, klub získal díky aukci hraných indiánských dresů ze sezóny 2014/2015. O dražbu byl velký zájem a zapojila se do ní více než stovka zájemců.

   „Mile nás potěšila výše výtěžku i počet lidí, kteří se do dražby zapojili. Ukázalo se, že fanoušci plzeňského hokeje opravdu žijí se svým klubem a podporují jej nejenom na stadionu, ale i mimo něj,“ chválí fanoušky Magdalena Bočková, marketingová manažerka HC Škoda Plzeň.

Speciální lůžka získá dětské oddělení kliniky ortopedie a traumatologie pohybového ústrojí, kde jsou hospitalizováni nejen ortopedičtí, ale i traumatologičtí pacienti. Mnozí z nich podstupují složité operační výkony, mnohdy i opakované. „Peníze byly použity na dobrou věc a pomůžeme tak alespoň trochu vylepšit vybavení na klinice, kde bychom se přáli být co nejméně často, zejména pokud se jedná o děti,“ doplňuje Magdalena Bočková.

Extraligoví indiáni spolupracují s fakultní nemocnicí dlouhé roky. „Velmi si vážíme každého účastníka aukce, který přispěl na tento dar. Ošetřování malých pacientů na ortopedické klinice je někdy velmi náročné hlavně pro děti samotné a právě tato lůžka zlepší jejich pohodlí a zároveň usnadní práci i ošetřujícímu personálu,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice Plzeň Václav Šimánek s tím, že vedení fakultní nemocnice děkuje HC Škoda Plzeň za dlouhodobé patronství a přeje celému hokejovému  týmu  v současné sezóně úspěch, hlavně ve zdraví a bez úrazů.

Největší zájem a tím pádem nejvyšší vydraženou částku zájemci zaplatili za dresy Dominika Simona, Ryana Hollwega a Mária Bližňáka. 18 050 Kč dal za dres Dominika Simona Radek Brila. Ten má ve své sbírce originální hrané dresy nebo jejich podepsané repliky takových hráčů, jakými v minulosti byli Bobby Orr, bratři Espositové, Wayne Gretzky či Ray Bourque. „Soustředím se na hráče, o kterých si myslím, že jsou pro fanouška zajímaví, a kteří se výrazným způsobem podíleli na historii ledního hokeje. Právě takovým hráčem je pro mě i Dominik Simon, o kterém jsem přesvědčen, že se zapíše do historie českého hokeje výrazným písmem,“ uvádí Radek Brila.

Další výherce dražby Jiří Demiš z Plzně, který získal dres Ryana Hollwega za 17 050 Kč, měl pro jeho získání naopak ryze osobní a velmi silné důvody. „Ryana znám nejen jako výborného hokejistu, ale především jako skvělého člověka. Na ledě je to tvrdý a nesmlouvavý rváč, ale v soukromí hodný a empatický člověk se srdcem na správném místě, který hodně pomáhal mému těžce nemocnému synovi. Jsem rád, že se mi podařilo jeho dres vydražit, zvláště, když výtěžek z aukce je určený nemocným dětem,“ uvádí Jiří Demiš.

Za třetí nejvyšší sumu byl vydražen dres slovenského reprezentanta Mária Bližňáka. Společně s dresem Bližňákova krajana Branislava Kubky si ho koupil sběratel hraných hokejových dresů českých a slovenských hráčů, pan Lev Baranovský z Bratislavy. „Jelikož jsem fanoušek HC Škoda Plzeň i Slovanu Bratislava, ze kterého Mário do Plzně zamířil, měl jsem o dres velký zájem. Zároveň jsem díky tomu zkompletoval po NHL a KHL svojí sbírku dresů Slováků, kteří hrají v české extralize,“ vysvětluje Baranovský.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka