Indiáni porazili Liberec 6:3 a snížili stav čtvrtfinálové série na 1:2

V nedělní podvečer se čtvrtfinále přesunulo do Home Monitoring Arény, na západ Čech přicestoval Bílí Tygři z Liberce. Indiáni po celý zápas udržovali před obhájci titulu mírný náskok. Ten si Plzeň uhájila a bere první bod v sérii.

Jarní servisní akce AUTO CB

Úvodní třetina třetího čtvrtfinálového klání mezi Plzní a Libercem byla nesmírně divoká, více navrch v ní měli domácí Indiáni. Ti se dostali do vedení přesně po čtyřech minutách. Škodovka měla k dispozici přesilovou hru, na brankovišti zůstal nepokrytý kapitán Ondřej Kratěna, na kterého taky letěla přesná přihrávka. Domácí útočník nadvakrát, možná natřikrát, procpal touš za Jána Lašáka. Poté měli i Bílí Tygři početní výhodu, ve které mohli srovnat, jenže všechno bylo jinak. Západočeši oslabení zvládli s grácií ubránit, navíc se Jakub Lev dostal do přečíslení s Lukášem Pulpánem. Bek Škody obdržel přesný pas a zakončil ideálně pod břevno – 2:0 pro Plzeň.

Jenže o dvě minuty později už bylo sníženo. Martin Ševc měl chvilku na modré čáře, poté poslal střílenou přihrávku před branku, kde puk ideálně tečoval mezi betony Matěje Machovského Jakub Valský. Domácí však pokračovali v aktivní hře a za chvilku byl na světě jejich třetí gól. První formace uzamkla Tygry v obranném pásmu, Pulpán vypálil, jeho vyraženou střelu poslal za Lašáka pohotovou dorážkou Tomáš Svoboda. Ale i Severočeši se dokázali prosadit v oslabení. Petr Jelínek využil chyby na modré čáře, dostal se do samostatného úniku, jenž zakončil střelou pod vyrážečku Machovského. Tento perfektně vyřešený nájezd uzavřel první třetinu.

A v prostřední části tempo utkání rozhodně neuvadlo! Zprvu byli znovu aktivnější domácí, nejprve Ján Lašák skvěle vychytal Skleničku, který si sjel mezi kruhy. Poté už však slovenský gólman ve službách Tygrů kapituloval. Indiáni obstřelovali hostující klec při přesilové hře, poté se kotouč dostal k Ondřeji Kratěnovi, který však nehamounil a skvostným pasem našel Tomáše Svobodu, jenž si střelou do odkryté klece připsal svou druhou trefu. Poté přebrali iniciativu obhájci titulu, kteří se opět bleskově dostali na dostřel.

Severočeši sehráli početní výhodu skvěle. Po jednoduché akci – přihrávka, střela, dorážka a gól. Nejprve Petr Jelínek vypálil do chumlu hráčů, Machovský touš vyrazil před sebe a pohotový Michal Bulíř ho dorazil bekhendem do branky Plzně. Následně měli Bílí Tygři opravdu drtivý tlak, připravili si řadu obrovských příležitostí, jmenujme kupříkladu tutovku Jelínka. Matěj Machovský však svůj tým podržel, Plzeň se ale stále kvůli oslabením nemohla dostat do hry. Nakonec se jí to s vypětím všech sil podařilo, do šancí se dostali po kolotoči v obranném pásmu Liberce postupně Stach, Kubalík a Frühauf, nicméně i Lašák se vyznamenal. Na druhé straně ve slibných šancích neuspěli ani Jelínek s Bulířem. Po čtyřiceti minutách tedy indiáni vedli 4:3.

Závěrečnou dvacetiminutovku základní hrací doby načali lépe hostující borci. Jan Ordoš si například sjel až před Matěje Machovského, leč jeho zakončení letělo těsně mimo tři tyče. Úřadující mistři i nadále předváděli aktivnější hokej, ale záhy jejich snahu otupil faul. Další přesilovka pro Plzeň znamenala další trefu. Tomáš Svoboda byl rychle před brankovištěm a znovu ho přihrávkou oslovil Ondřej Kratěna. Prvně jmenovaný útočník zkompletoval hattrick a dal zapomenout na neproměněné šance z předchozího mače.

Liberečtí se proti dobře bránícím indiánům snažili přitvrdit, když se utkání blížilo ke svému závěru. Zajímavé šance měli Vladimír Svačina, který pálil v přečíslení jen do betonu, a také obránce Radim Šimek, jehož střela po ledě se však také neujala, Matěj Machovský držel svůj tým nad vodou. V závěrečných minutách to hostující tým zkusil v šesti, když Ján Lašák putoval na střídačku. Během této situace vystřelil puk přes celé hřiště Petr Kadlec, ale klec Liberce těsně minul, pískal se tedy jen icing. Prázdnou branku trefil až Dominik Kubalík, který uzavřel stav zápasu na 6:3!

Čtvrtý zápas série se hraje v Plzni v pondělí od 17.20 hodin.

ČF3, ne 19.3., 16:30, HM Aréna, HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

Branky a nahrávky: 4. Kratěna (T. Svoboda), 8. Pulpán (Lev, Čerešňák), 13. T. Svoboda (Pulpán), 23. T. Svoboda (Kratěna), 48. T. Svoboda (Kratěna), 60. D. Kubalík – 10. Valský (Ševc, Svačina), 16. P. Jelínek, 26. Bulíř (P. Jelínek). Rozhodčí: Hodek, Šír – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:4. Využití: 3:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 7536 (vyprodáno). Střely na branku: 25:38. Zblokované střely: 13:23. Hity: 31:16. Vhazování: 30:42. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3.

HC Škoda Plzeň: Machovský (Hylák) – Němeček, P. Kadlec (A), D. Sklenička, Frühauf, Pulpán (A), Čerešňák, Kvasnička – Lev, Kratěna (C), T. Svoboda – D. Kubalík, Stach, Indrák – Schleiss, Preisinger, Martin Procházka – Koreis, Kracík, Hrnka

Bílí Tygři Liberec: Lašák (Will) – Ševc (A), R. Šimek, Vitásek, Jánošík, Derner, Pyrochta – L. Krenželok, P. Jelínek, Bartovič – Radivojevič (C), Bulíř, Lakatoš – Svačina, Vantuch, Valský – Ordoš, Bližňák, J. Stránský – J. Mikyska

text a foto: hcskoda.cz

 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka