Indiány čeká pět týdnů pauzy, na letní přípravu se sejdou v polovině května

Vyřazením v semifinále pro plzeňské indiány skončila letošní sezóna, kterou družina pod vedením trenéra Michala Straky zakončila na vynikajícím třetím místě. Po dlouhé sezóně čeká na hráče zasloužený odpočinek až do poloviny května, kdy odstartuje příprava na novou sezónu.

Cílená propagace v Plzni

Po vyřazení v semifinále v minulém týdnu hráči a vedení klubu absolvovali společné setkání, na kterém proběhlo zhodnocení právě končící sezóny a poděkování hráčům za skvělé výkony, které plzeňskému hokeji po dvou letech pauzy opět přinesly cenný kov. Ve čtvrtek pak na krajském úřadě Plzeňského kraje převzali od hejtmana pamětní medaile.

Dvojice Jakub Jeřábek a Dominik Kubalík se po vyřazení v play-off ihned připojila k národnímu týmu. Nyní oba odchovance plzeňského hokeje čeká příprava a boj o nominaci na květnový světový šampionát, který proběhne v Moskvě a Petrohradu. „Je to zase další motivace. Každý zápas za národní tým je super a už se moc těším. Bylo by skvělé, kdybych se dostal na MS, ale je tam spoustu dalších skvělých hráčů. Já se zkusím o to porvat,“ říká útočník Dominik Kubalík.

Zbytek týmu nyní čeká zasloužená dovolená, vždyť příprava na právě skončený ročník začala pro indiány 2. května a sezóna tedy trvala déle jak jedenáct měsíců. „Těším se domů, ale vůbec nic jsem zatím neplánoval. Bude to taková improvizace. Teď jsme trénovali jedenáct měsíců, ale člověku to tak dlouho ke konci ani nepřijde, protože se už o něco hraje,“ říká jedna z opor týmu v play-off Matěj Machovský. 

Útočník Miroslav Indrák chce během volna na hokej chvíli zapomenout, navíc ho čekají školní povinnosti. „Rozhodně dva nebo tři týdny nechci dělat nic a hlavně si pořádně odpočinout. Musím si také dodělat školu, na kterou není během sezóny čas. Určitě se podívám také domů do Písku,“ uvádí člen první formace Indrák. 

Přípravu na příští extraligový ročník zahájí indiáni v pondělí 16. května a na suchu je čeká příprava až do 7. července. Během této doby se na dva týdny vydají hráči i na soustředění na Šumavu. Na led poprvé tým vyjede 24. července a zahájí přípravu na nový ročník Tipsport extraligy i na působení v Champions Hockey League. 

V nadcházejících dnech a týdnech také budou probíhat jednání o podobě týmu pro příští sezónu. Všechny změny se pak fanoušci dozví 1. května, kdy začne přestupové období. Kromě posílení kádru se plzeňský tým bude muset vyrovnat i s několika odchody. S největší pravděpodobností tým opustí obránce Jakub Jeřábek, který má nabídky ze zahraničí. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 20.04.2016 08:12



5 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka