Interiéry duše nabízejí ve středu komentovanou prohlídku

Západočeská galerie v Plzni zve na středeční komentovanou prohlídku výstavy Interiéry duše - Umělecké bytování v prostoru Loosových plzeňských architektur. Koná se 22. března od 17 hodin ve výstavní síni Masné krámy.

Cílená propagace v Plzni

Výstavou provází autor její koncepce doc. Mgr. Michal Koleček, Ph.D., děkan Fakulty umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.

Třináct českých výtvarných umělců mladší a střední generace na výstavě prezentuje díla inspirovaná jedinečným historickým a kulturním plzeňským fenoménem – osmi bytovými interiéry, které navrhl světoznámý architekt Adolf Loos.

Jednotliví autoři volně či přímo reagují nejen na estetickou kvalitu Loosových rezidencí a dramatické osudy jejich židovských obyvatel, ale zároveň si všímají také širších historických, politických, kulturních či společenských souvislostí spojených se vznikem a nezřídka i zánikem těchto architektur.

Umělci přizvaní k účasti na výstavě reprezentují jak místní plzeňskou uměleckou scénu, tak také širší okruh českého výtvarného umění, přičemž řada z nich v Plzni alespoň krátce působila v roli pedagogů či studentů místního uměleckého vysokoškolského učiliště – Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity.

Vystavující umělci: Matej Al-Ali, Jiří Černický, Milena Dopitová, Martin Kolář, Alena Kotzmannová, Jan Krtička, Dominik Lang, Luděk Míšek, Tomáš Moravec, Pavel Mrkus, Jan Stolín, Michaela Thelenová, Benedikt Tolar

Výstava potrvá do 30. dubna 2017, otevřeno je denně kromě pondělí od 10 do 18 hodin.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka