Ivana Bartošová, Koalice pro Plzeňský kraj: Kraj je tu pro rodiče a děti

Pomoc a servis rodičům, jejichž potřeby kraj vytrvale ignoruje, a také schopnost rozumně hospodařit s nemalými prostředky, které má kraj k dispozici, to jsou priority kandidátů Koalice pro Plzeňský kraj pro nadcházející volby do Zastupitelstva Plzeňského kraje.

Jarní servisní akce AUTO CB

Koalice pro Plzeňský kraj je tvořena KDU-ČSL, Stranou zelených a Hnutím Nestraníci. Lídry kandidátky jsou školní inspektorka Mgr. Ivana Bartošová, starostka obce Kladruby Mgr. Svatava Štěrbová a první místostarosta Města Rokycany Ing. Tomáš Rada. 

Jednička kandidátky Ivana Bartošová je dlouholetou odbornicí ve školství a nyní připravuje internetový projekt www.skolskaporadna.cz, který bude sloužit potřebám rodičů dětí a žáků všech typů škol. Chce mapovat a řešit problémy, které občany kraje trápí v souvislosti se vzděláváním jejich dětí. V souladu s preferencí  prorodinné politiky chce přispět  ke změně přístupu kraje k potřebám rodičů a dětí. 

„Jde nám o zachování málotřídních škol na venkově a zároveň o zlepšení dopravní obslužnosti malých obcí. Chceme dotovat dopravu v ranních a večerních hodinách. Je třeba, aby děti měly možnost spolehlivě se dostat nejen do školy, ale aby se mohly účastnit kroužků, sportovních a jiných volnočasových aktivit a nemusely se spoléhat jen na dovoz auty rodičů. To bezesporu podpoří aktivní trávení volného času, všeobecný rozhled i pohybové dovednosti žáků, které podle průzkumů právě na venkově radikálně poklesly. Občané mají právo na to, aby se kraj staral o budoucnost a vzdělávání našich dětí,“ říká Ivana Bartošová. 

Podle kandidátů Koalice pro Plzeňský kraj je rovněž nutné uvážlivě vydávat finanční prostředky kraje a spíše je směřovat do oblastí, v nichž lze získat další prostředky zejména ve formě dotací od státu a z fondů Evropské unie. 

Kompletní volební program bude zveřejněn na portálu www.koaliceproplzenskykraj.cz.  


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka