Jachtař David Křížek bude bojovat v prestižním závodě létajících katamaránů

Plzeňský jachtař David Křížek a jeho parťák Milan Harmáček se jako první český tým v historii zúčastní Extreme Sailing Series™. K oznámení oficiálního zařazení třídy Flying Phantom do této prestižní série závodů došlo v pondělí večer na mezinárodní výstave Salon Nautique v Paříži.

Cílená propagace v Plzni

Extreme Sailing Series - Flying Phantom
Zařazení velmi atraktivní Flying Phantom Series bude znamenat obohacení celého programu. Díky závodění v blízkosti tribun uvidí závody tisíce lidí. Dohoda s organizátory celé série společností OC Sport znamená, že se katamarány Flying Phantom objeví na všech závodech European Extreme Sailing Series Acts, tedy v evropské části celé soutěže. Naše posádka CZE 78 - týmu MASTERLAN - David Křížek a Milan Harmáček se díky 9. místu v letošní Flying Phantom Series mohou příští rok zúčastnit. Počet lodí by měl být omezen na 12 až 15. Diváci tak uvidí přímo před tribunami skvělou bitvu, těchto akčních foilujících (létajících) katamaránů.

“Jsem opravdu nadšený, že mohu přivítat Flying Phantom Series a nemohu se dočkat až uvidím jejich souboje v závodě,” okomentoval celou věc Andy Tourell - ředitel Extreme Sailing Series. “Chceme pomoci mladým a novým jachtařů se prosadit a umožnit jim závodit na světové úrovni. Zároveň se postaráme o jejich celosvětovou medializaci.” Dále Tourel pokračoval: “Již několik let máme silný program na podporu mladých jachtařů na Optimistech, kteří jsou v jednotlivých lokalitách součástí našich závodů. Třída Flying Phantom ale zajistí komplexnost a pravý festival jachtingu pro všechny diváky a VIP hosty, kteří si tak více užijí celou sérii.”

Katamarány Flying Phantom jsou vlastně menší verzí katamaránů GC32, které se již standardně jezdí v Extreme Sailing Series. Závodí se jen ve dvojici, ale katamarány jsou také opatřeny hydro-foily. Dosahují vysokých rychlostí a mají úžasnou akceleraci. Závodníci jsou ale oproti GC32 zavěšeni na trapézech a to dává jízdě ještě větší náboj. Pády a kolize jsou opravu divoké.

Prezident lodní třídy Flying Phantom Thomas Normand nesmírně vítá novou spolupráci: “Máme velmi výkonnou loď a zajímavé závody a nyní partnerství s Extreme Sailing Series, tedy s lídrem jachtařských závodů po celém světě. Je skvělé přinášet novou generaci foilujících strojů, které se nyní mohou představit světu. Naši závodníci budou nyní bojovat před zraky diváků na tribunách a zazáří na světových pódiích. Důležitá je pro nás a naše partnery také celková medializace Extreme Sailing Series.”

Thibaut Vauchel-Camus, vítěz letošní Flying Phantom Series spojení také velmi uvítal: “Extreme Sailing Series je skvělá jachtařská tour. Přináší jachting přímo před zraky diváků. Sám jsem se zúčastnil série v roce 2009 a vím jak úžasný je to pocit. Flying Phantom je tou nejlepší cestou mladých jachtařů do světa foilujících lodí.”

Své nadšení neskrývá ani kormidelník týmu MASTERLAN - David Křížek: “Na příští sezónu se moc těšíme. Účast v Extreme Sailing Series je pro nás velkou výzvou a motivací. Musíme se na to dobře připravit. Konkurence bude obrovská. Také vzroste finanční náročnost, tak budeme muset rozšířit skupinu partnerů. Nyní pro ně chystáme novou sadu černých plachet, na kterých bude podstatně lépe vidět jejich reklama. Pro zástupce těch největších partnerů pak chystáme výlety do dějišť jednotlivých závodů, kde získají VIP vstupenky do zákulisí Extreme Sailing. Budou tak moci zažít atmosféru tiskových konferencí, výlety do regaty, ale také jachtařské večírky.”

Finále letošní sezóny 2016 Extreme Sailing Series je těsně před svým závěrem. Poslední závod se jede za pár dnů v australské Sydney. Pak budou okamžitě zahájeny přípravy na ročník 2017. Ten nabídne dvě nové regaty v USA a v Mexiku a následně v Evropě novou třídu Flying Phantom.

2017 Extreme Sailing Series - Flying Phantom:

La Baule, Francie 18.-21. května (vložený závod)
Madeira, Portugalsko 29. června - 2. července
Evropa 20.-23. července (možná Lisabon, Portugalsko)
Hamburg, Německo 10.-13. srpna
Cardiff, Velká Británie 25.-28. srpna



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka