Jak na proleženiny? Dozvíte se ve čtvrtek v Area Bory i FN Plzeň

V rámci Světového dne Stop dekubitům ve čtvrtek 19. listopadu pořádá Fakultní nemocnice Plzeň setkání zdravotníků s širokou veřejností, na kterém bude představena problematika proleženin, jak jim předcházet a jak je ošetřovat.

Jarní servisní akce AUTO CB

CELOSVĚTOVÝ DEN STOP DEKUBITŮM!

Přijďte 19.11.2015 od 8.00 – 15.00 hod. do nákupního centra AREA BORY, kde vám sestry specialistky z FN Plzeň vysvětlí, co je to proleženina, kde proleženina vzniká, předvedou polohování nemocného na lůžku, péči o kůži na rizikových místech (dezinfekce dekubitu), rehabilitaci, výživu a poskytnou informace, kam se obrátit, pokud chcete řešit problémy s proleženinami (infekce, záněty, meningitida a další).

K léčbě proleženin (dekubitů) v nemocnicich, na oddělení LDN, v domovech důchodců, v sociálních ústavech, na jednotce DIP (dlouhodobá intenzivní péče) a také v domácí ošetřovatelské péči se používají antidekubitní lůžka, matrace a také aktivní elektrické antidekubitní systémy.

Dalším informačním místem bude stánek ve FN Lochotín – vstupní hala vchodu F – od 8.00 – 12.00 hod.

Očekávaný dopad kampaně STOP dekubitům?

Rádi bychom zvýšili povědomí ovlivnitelných rizik vzniku dekubitů (dlouhodobý tlak, smýkací síly, kontakt pokožky s dráždivými tekutinami – moč, pot), zapojili  pacienta i rodiny do celkové prevence a chceme poskytnout nejenom pacientům, ale  a široké veřejnosti informace, jak se dekubitům bránit. Poradit, kam se v případě potřeby obrátit, a kde najít potřebnou pomoc.

"Výskyt pacientů s rizikem ke vzniku dekubitů se pohybuje v ČR kolem 30 %. Naším cílem je snížit výskyt proleženin, zejména ve vyšším stupni jejich stádia.  Chceme toho dosáhnout nejen kvalitní ošetřovatelskou péčí, ale i působením na laickou veřejnost," říká mluvčí Fakultní nemocnice v Plzni.

Pokud se podaří snížit výskyt i o nepatrný počet dekubitů, sníží se tím utrpení pacienta i náklady na zdravotnickou péči.

Pomocné materiály si můžete zdarma stáhnout na adrese: www.epuap.org

E-mail obchodní kanceláře EPUAP: office@epuap.org Tel.: +420 251 019 379

E-mail na prodejce antidekubitních lůžek a systémů: krasny@szo.cz.

E-shop se zdravotní technikou: www.szo.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka