Jak se domluvit s mimozemšťany?

Předposlední přednáška z cyklu Sci-fi prázdniny v Techmanii přinese speciální téma Jak se domluvit s E. T. Přednáška Jak se domluvit s E. T. se koná v Techmanii v sobotu 20. srpna od půl šesté večer.

Jarní servisní akce AUTO CB

Jak se domluvit s E. T.

Předposlední přednáška z cyklu Sci-fi prázdniny v Techmanii přinese speciální scifi téma Jak se domluvit s E. T. „Zatím jsme vždy vzali film nebo knihu konkrétního autora a podívali se na myšlenky a technologie, které toto dílo obsahovalo. Ty jsme pak konfrontovali se současnou vědou a dnešními poznatky. Tentokrát se podíváme na jednu specifickou záležitost. Science fiction se totiž hemží myšlenkami mimozemského života. A na ten se podíváme,“ říká autor přednášky Lukáš Houška ze 3D Planetária plzeňského Techmania Science Center.

Hovořit bude třeba o tom, jaké techniky lidstvo používalo a používá ve své snaze kontaktovat mimozemské civilizace a samozřejmě i o tom, jak si možnosti komunikace s mimozemšťani představují autoři sci-fi literatury a filmů, slavný snímek E. T. volá domů nevyjímaje. „Zamyslíme se i nad tím, jak by lidé při kontaktu s případnou mimozemskou civilizací měli reagovat,“ dodává Lukáš Houška stím, že třeba takový český film Srdečný pozdrav ze Zeměkoule by nejlepší variantou nebyl.

Přednáška Jak se domluvit s E. T. se koná v Techmanii v sobotu 20. srpna od půl šesté večer.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
19.08.2016 09:59




2 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka