Jak učit o nacionalismu, náboženství či terorismu, můžou se dozvědět kantoři z kraje

Společnost Člověk v tísni nabízí další běh vzdělávacího kurzu Svět podle demokracie, který je určen pro učitele středních a základních škol a pedagogy volného času.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kurz přibližuje vybraná společenská témata a pomáhá hledat cesty, jak s nimi pracovat ve výuce. Kurz je akreditován u MŠMT a učitelům z Plzeňského kraje jej nabízíme zdarma. „Hlavní část kurzu probíhá formou e-learningu. Tu jsme zvolili s ohledem na časové možnosti učitelů. Hlavně učitelé z odlehlejších částí kraje nemají na dojíždění na vzdělávací akce čas,“ vysvětluje Michala Baslová, zástupkyně ředitele regionální pobočky.

Smyslem kurzu je podpořit učitele a školy při zahrnování palčivých společenských témat do výuky a zabývá se tak například tématy: nacionalismus, multikulturalismus a přístup k menšinám, média, náboženství, rozvojová pomoc, terorismus, evropská integrace, občanská společnost, feminismus a další. Metodickým východiskem je přístup kritického myšlení. Dohromady je připraveno patnáct tematických lekcí, které jsou zpracovány interaktivní formou. „Účastníci se mohou těšit na zajímavé texty, videa, audio-nahrávky, rozhovory, fotografie, otázky do diskuse a v neposlední řadě konkrétní doporučení pro výuku na školách, slovník vybraných pojmů či doporučenou literaturu nebo zdroje,“ přibližuje obsah kurzu Michla Baslová.

Ta doplňuje, že bude kurz doplněn dvěma prezenčními setkáními, kde učitelé mohou získat další inspiraci pro výuku. Kurz bude realizován v období březen – květen 2017, konkrétní termíny budou upřesněny.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka